Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Τα θέματα ψυχικής υγείας στο προσκήνιο

Επίσκεψη της Υφυπουργού Υγείας, κυρίας. Ζωής Ράπτη, στο Γ.Ν. Κατερίνης και σε Δομές Ψυχικής Υγείας της Πιερίας

602

Η Υφυπουργός Υγείας, κυρία Ζωή Ράπτη, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα, επισκέφτηκε την Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης και Δομές Ψυχικής Υγείας της Πιερίας, προκειμένου να καταγράψει τις ανάγκες. Πρόθεση και σχεδιασμός της Κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των Δομών και η βελτίωση των υπηρεσιών τους.

Όπως η ίδια δήλωσε, για την Κυβέρνηση τα θέματα ψυχικής υγείας αποτελούν προτεραιότητα. Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τη στήριξη των Δομών Ψυχικής Υγείας της Πιερίας, τόσο με προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνικό επίπεδο. Με ιδιαίτερη έμφαση στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας αλλά και στους εφήβους και στα παιδιά.

Σε αυτό σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει τόσο η δημιουργία νέων Παιδοψυχιατρικών Κλινών, όσο και η προώθηση των Κινητών Μονάδων Υποστήριξης, που θα βοηθούν τους συμπολίτες μας στον τόπο κατοικίας τους, όπου υπάρχει ανάγκη.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γ. Ν. Κατερίνης, η Υφυπουργός ενημερώθηκε για τα ζητήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου, και ειδικότερα της Ψυχιατρικής Κλινικής, και ευχαρίστησε τη Διοίκηση και το υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν, και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, για τη φροντίδα όσων έχουν ανάγκη.

Στη συνέχεια, η Υφυπουργός επισκέφτηκε το Κέντρο Ημέρας «4 ΕΠΟΧΕΣ», τον Ξενώνα «Θάλεια», το Κέντρο Ημέρας «ΣΠΙΤΙ ΜΟΥΣΩΝ» και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας και διαπίστωσε διά ζώσης το σημαντικό έργο που επιτελούν. Ακολούθησε συνάντηση με τη Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων Ψυχιατρικού Τομέα, όπου η κυρία Ράπτη ενημερώθηκε για τα ζητήματα και τις ανάγκες των δομών, ώστε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών τους.

Η κυρία Μάνη ευχαρίστησε την Υφυπουργό για την επίσκεψη και για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έχει επιδείξει από την ανάληψη των καθηκόντων της για τις Δομές Ψυχικής Υγείας της Πιερίας. Θα παραμείνει σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία μαζί της, και με όλους τους συναρμόδιους φορείς, με στόχο τη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο.