Φωτιά σε πλοίο ανοιχτά της Ηγουμενίτσας: Στην Κέρκυρα όλοι οι επιβαίνοντες, ένας τραυματίας

314

Συναγερμός έχει σημάνει από τα ξημερώματα της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Ερεικούσας μετά την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο επιβατηγό-oχηματαγωγό  πλοίο Euroferry Olympia, που πλέει υπό σημαία Ιταλίας.

Οι φλόγες φαίνεται να ξεκίνησαν σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από το 3ο κατάστρωμα, όπου ήταν παρκαρισμένα φορτηγά και αυτοκίνητα, ωστόσο τα αίτια δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα.

Το πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Μπρίντεζι με 237 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα και ο πλοίαρχος του σκάφους αιτήθηκε άμεση εγκατάλειψη για να μην υπάρχουν τραυματισμοί ή θύματα.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν σκάφη του λιμενικού και της ιταλικής ακτοφυλακής, το πλοίο «Έλυρος», η φρεγάτα Ύδρα πυροσβεστικά σκάφη και άλλα παραπλέοντα πλοία απομακρύνοντας τους επιβαίνοντες, ενώ προχωρά και η κατάσβεση.

Στην Κέρκυρα μεταφέρθηκε ο κόσμος – Ένας τραυματίας

Ο κόσμος μεταφέρεται στην Κέρκυρα, ένω ένας άνδρας που ήταν μέλος του πληρώματος έχει αναπνευστικά προβλήματα και παρελήφθη από το ΕΚΑΒ προς το νοσοκομείο του νησιού.

Μιλώντας νωρίτερα στην τηλεόραση του OPEN ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος, ανέφερε πως όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν.

«Το ευχάριστο είναι ότι υπάρχουν καλές καιρικές συνθήκες στην περιοχή» σημείωσε υφυπουργός Ναυτιλίας.

ploio-fotia-travmatias.jpg
ΕΡΤ – Εικόνα από τη μεταφορά τραυματία

Αυτόπτης μάρτυρας: Γίνεται χαμός

Επιβάτης του πλοίου μίλησε στο MEGA την ώρα που αποβιβαζόταν από τη σωσίβια λέμβο στο ιταλικό πλοίο που έχει σπεύσει προς βοήθεια του ελληνικού επιβατηγού στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά.

«Γίνεται χαμός όχι κάτι το ιδιαίτερο140 άτομα είμαστε στη βάρκα. Μας ξύπνησαν στις 4:30. Η φωτιά από ό,τι είδαμε ήρθε από τα γκαράζ» είπε ο επιβάτης του πλοίου σύμφωνα με τον οποίο ορισμένοι από τους επιβάτες κοιμόντουσαν σε αυτοκίνητα στα γκαράζ.