Από το Σάββατο η χαλάρωση των μέτρων για τον κοροναϊό: Τι αποφασίστηκε

453

Επιπλέον χαλάρωση των μέτρων που ισχύουν για τον κοροναϊό αποφάσισε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων μετά από εισήγηση της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγειάς σε δήλωση του αναφέρει τα εξής:

“Στη συνεδρίασή της 16ης Φεβρουαρίου η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

Σε αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22″.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωσε ο καθηγητής Φαρμακολογίας Αχιλλέας Γραβάνης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα:

“Πρέπει να έχουμε μια ταχύτητα ανοίγματος της κοινωνίας και την οικονομίας διαφορετική από τις χώρες με τις οποίες συγκρινόμαστε, λόγω της διαφοράς του ποσοστού των εμβολιασμένων”, τόνισε.

“Όταν έχουμε περίπου 300.000 συμπολίτες μας άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει καμία δόση εμβολίου και οι οποίοι είναι “αφελείς” ανοσολογικά και στο έλεος του ιού, όταν έχουμε περίπου 250.000 άνω των 60 ετών εμβολιασμένους με δύο δόσεις αλλά δεν έχουν κάνει ακόμα την εξαιρετικά σημαντική αναμνηστική τρίτη δόση, δηλαδή όταν έχουμε 550.000 με 600.000 συμπολίτες μας άνω των 60 ετών που έχουν μεγάλη πιθανότητα να νοσήσουν, είναι προφανές ότι και η Πολιτεία αλλά και η κοινωνία πρέπει να προστατεύσουν πρώτα και κύρια αυτούς τους ανθρώπους και μετά τον γενικό πληθυσμό”, εξήγησε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “δυστυχώς αυτοί οι συμπολίτες μας – ειδικά οι πλήρως ανεμβολίαστοι – λειτουργούν σαν εργαστήρια παραγωγής μεγάλου ιικού φορτίου και ίσως παραγωγής και κάποιων νέων στελεχών, που μπορεί να είναι εξίσου ή περισσότερο προβληματικά με τα ήδη υπάρχοντα”.