Ρόδος: Καταδικάστηκαν γονείς που δεν έστελναν το παιδί τους στο σχολείο

Ένοχοι κρίθηκαν σήμερα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, 35χρονος πατέρας και η 33χρονη σύζυγος του, οι οποίοι συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν σε δίκη, επειδή δεν στέλνουν το παιδί τους σχολείο, λόγω της πανδημίας.

491

Το δικαστήριο, επέβαλλε ποινή φυλάκισης 14 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 3000 ευρώ (αναλυτικότερα ως προς το πρόστιμο: 100 ημερήσιες μονάδες προς 30 ευρώ την ημέρα), σε κάθε έναν από τους δύο κατηγορούμενους με τριετή αναστολή.

Η σύλληψη του ζευγαριού έγινε στις 11 Ιανουαρίου 2022 και πρόκειται για ακόμη μία περίπτωση που πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που έχει παραγγείλει και διενεργείται από το Γενάρη του 2022, η κα. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το ζευγάρι δεν στέλνει το παιδί του που φοιτά στο δημοτικό, στο σχολείο του θέλοντας να το προστατεύσει από την πανδημία. Η δίκη επρόκειτο να γίνει την περασμένη Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 το μεσημέρι στο Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου, αλλά τελικά και οι δύο εμπλεκόμενοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για τη Δευτέρα 14/02.

Ακόμη μια σύλληψη στη Ρόδο

Στο μεταξύ το πρωί της Δευτέρας οι αρχές φόρεσαν χειροπέδες σε έναν ακόμη πατέρα, επειδή δεν στέλνει το παιδί του στο σχολείο, λόγω της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι είναι υποχρεωτική η φοίτηση του.

Ο γονέας συνοδευόμενος από το συνήγορο του προσήχθη ενώπιον του Μονομελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Ρόδου όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί την προσεχή Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου. Ο πατέρας αφέθηκε ελεύθερος.