Δολοφονία 7χρονου Ανδρέα: Προφυλακιστέο το ζευγάρι για ανθρωποκτονία από κοινού

288

Στη φυλακή οδηγείται το ζευγάρι, μετά την απολογία του για τη δολοφονία του 7χρονου Ανδρέα στην Κυψέλη.

H 29χρονη και ο σύντροφός της κρίθηκαν προφυλακιστέοι για ανθρωποκτονία από κοινού.

Κατά πληροφορίες, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει το παιδί, ενώ η μητέρα του 7χρονου υποστήριξε ότι δεν κατάλαβε τι συνέβη, ενώ νόμιζε ότι ήταν «μια μέρα σαν όλες τις άλλες» -ότι δηλαδή ο 7χρονος ήταν τιμωρία, χωρίς να έχει φάει και έπεσε κάτω.

Το ζευγάρι οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων λίγο πριν τις 11 το πρωί της Τρίτης κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με έντονες αποδοκιμασίες από τον κόσμο που βρίσκονταν στο χώρο.

Η 29χρονη και ο 33χρονος Πολωνός σύντροφός της κλήθηκαν να λογοδοτήσουν, για τη φρικώδη πράξη τους, η οποία αποκαλύφθηκε τυχαία από πληροφοριοδότη, ενώ εκείνοι επί πέντε χρόνια έκρυβαν τα οστά του μικρού αγοριού σε εργαλειοθήκη μέσα στο διαμέρισμα, όπου διέμεναν στην Κυψέλη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η 29χρονη μητέρα μαζί με τον σύντροφο της, από κοινού δολοφόνησαν τον 7χρονο Ανδρέα το 2017, φράζοντάς του την αναπνοή με μονωτική ταινία, επειδή γκρίνιαζε.

Ακολούθως, το ζευγάρι κατασκεύασε αυτοσχέδιο «τάφο» στην ταράτσα της πολυκατοικίας όπου διέμενε.

«Του έβαλα μονωτική ταινία στο στόμα και του έκλεισα παράλληλα τη μύτη με τα χέρια μου, γιατί ήθελα να το συνετίσω, επειδή έκανε συνεχώς αταξίες», ισχυρίστηκε ατάραχος στους αστυνομικούς ο 33χρονος Πολωνός για να συνεχίσει με τον ίδιο κυνικό τρόπο λέγοντας:

«Μόλις κατάλαβα ότι ήταν νεκρό το παιδί έφτιαξα ένα πρόχειρο “τάφο” με τούβλα στο δώμα. Όταν αργότερα μας έκαναν έξωση από το διαμέρισμα έβαλα τα οστά του σε μια εργαλειοθήκη και τα είχα μαζί μου, όπου και αν πήγαινα, αφού για ένα διάστημα ήμουν άστεγος».

Από την πλευρά της, η 29χρονη μητέρα του άτυχου αγοριού, υποστήριξε, ότι δεν ήταν μπροστά στη δολοφονία του παιδιού της και δεν είχε καμία συμμετοχή στη φρικιαστική αυτή εγκληματική πράξη. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, ο σύντροφός της φέρεται να της είπε «μην ασχολείσαι, θα το τακτοποιήσω εγώ», όταν εκείνη άκουσε θόρυβο και ρώτησε τι συμβαίνει, με την ίδια να συνεχίζει να παίζει στον υπολογιστή της σε διπλανό δωμάτιο.

Το μακάβριο εύρημα εντοπίστηκε το πρωί της 12ης Φεβρουαρίου, στο διαμέρισμα επί της οδού Αστυπάλαιας, κατόπιν έρευνας που διενεργήθηκε, παρουσία εισαγγελέα, ενώ στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Για την υπόθεση πάντως ως φαίνεται οι αρχές είχαν επιδείξει μειωμένα αντανακλαστικά, παρά το γεγονός ότι το παρελθόν του ζευγαριού, «εξέπεμψε» σοβαρές ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Το 2015 η 29χρονη είχε χωρίσει με τον Πολωνό σύζυγο της και λίγο καιρό αργότερα άρχισε να συζεί με τον 33χρονο συγκατηγορούμενο της. Γείτονες και στα δύο σπίτια όπου διέμενε το ζευγάρι, ανέφεραν συχνούς άγριους τσακωμούς και βίαιες συμπεριφορές με αποκορύφωμα το 2018, όταν η αδερφή του άτυχου Ανδρέα, εμφανίστηκε στο σχολείο της με εμφανή σημάδια κακοποίησης.

Τότε, μόνο κινητοποιήθηκαν οι Αρχές και το κορίτσι δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια. Ωστόσο, κανείς δεν επιχείρησε να αναζητήσει ουσιαστικά τον μικρό Ανδρέα, καθώς τόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες, όσο οι συγγενείς και φίλοι, πείστηκαν από τους ισχυρισμούς της 29χρονης ότι δήθεν το παιδί βρισκόταν στην Πολωνία με το βιολογικό του πατέρα, ο οποίος όπως τελικά αποδείχθηκε νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική στη χώρα του.

Με αυτό τον τρόπο το ζευγάρι κατάφερε επί 5 χρόνια να κρατά μυστικό το φρικιαστικό έγκλημα τους.