Αγία Πετρούπολη : “Τσαρίνα” Kontaveit, κέρδισε τη Σάκκαρη σε σπουδαίο τελικό! (videos+highlights)

H Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε σπουδαία προσπάθεια και είχε ευκαιρίες για να κερδίσει τον τίτλο στην Αγία Πετρούπολη, καθώς προηγήθηκε με 7-5, 3-1 και με 5-2 στο 3ο σετ, η Anett Kontaveit όμως είχε τον τελευταίο λόγο ενός συγκλονιστικού τελικού, αναμφίβολα από τα καλύτερα ματς της χρονιάς, για να κατακτήσει τον 4ο διαδοχικό τίτλο της σε indoor διοργάνωση.

305

Σε ένα από τα ματς και τους τελικούς της χρονιάς, η Anett Kontaveit επικράτησε τελικά της Μαρίας Σάκκαρη έπειτα από 2 ώρες και 57 λεπτά μιας τρομερής μονομαχίας, με 5-7, 7-6 (4), 7-5.

Παρότι ήταν συνεχώς πίσω μετά το comeback της Σάκκαρη στο 1ο σετ, η Kontaveit κατόρθωσε να “αποδράσει” από τη Sibur Arena με μια πολύ σπουδαία νίκη, την 20ή συνεχόμενη σε indoor διοργανώσεις, όπου έχει κατακτήσει 4 τίτλους στη σειρά: Στην Οστράβα τον Σεπτέμβριο του 2021, στη Μόσχα τον Οκτώβριο του 2021, στο Κλουζ τον Οκτώβριο του 2021 και στην Αγία Πετρούπολη τον Φεβρουάριο του 2022.

Συνολικά κατέκτησε τον 6ο τίτλο της καριέρας της η 26χρονη Εσθονή, που από αύριο θα ανεβεί για 1η φορά και στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης. Βελτίωσε το ρεκόρ της σε τελικούς στο 6-7 νίκες, ενώ από τον Αύγουστο του 2021, δηλαδή στους 7 τελευταίους μήνες, έχει κερδίσει τους 5 από τους 6 τίτλους της.

Η Kontaveit ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα και έκανε το πρώτο break στον τελικό, αποκτώντας ένα προβάδισμα με 5-2 στο 1ο σετ. Η Σάκκαρη κατάφερε να επανέλθει και έκανε ένα εντυπωσιακό σερί, κερδίζοντας επί μέρους τους 20 από τους 24 τελευταίους πόντους του 1ου σετ και 7 games στη σειρά, για να κατακτήσει το 1ο σετ με 7-5 και να προηγηθεί με 2-0 στο 2ο σετ.

Έχασε 3 break points για να κάνει και το διπλό break το 3ο game, ενώ στο 4ο game έσβησε 3 break points της Kontaveit και έκανε το 3-1. Η Kontaveit κέρδισε τους 12 από τους 15 επόμενους πόντους και πήρε το προβάδισμα στο 4-3, με την Σάκκαρη να αντιδράει καλά και να κρατάει το σερβίς της στα επόμενα games.

Έμεινε ψύχραιμη και τις δυο φορές που σέρβιρε για την παραμονή της στο σετ η 26χρονη Ελληνίδα, ισοφαρίζοντας σε 5-5 και 6-6, σβήνοντας και ένα set point το 5-6, 30-40. Η Kontaveit ωστόσο συνέχισε να έχει το πάνω χέρι στο tie-break και το κατέκτησε με 7-4, για να στείλει τον τελικό σε 3ο σετ.

Και εκεί ξεκίνησε καλύτερα η Σάκκαρη, που δημιούργησε μια νέα μεγάλη ευκαιρία για να κατακτήσει το τρόπαιο. Συγκεκριμένα προηγήθηκε με 3-0 η Ελληνίδα, που αργότερα έσβησε 3 break points και έκανε το 4-1. Με love service game έφτασε στο 5-2 και “άγγιξε” τον τίτλο, όμως η Kontaveit ούτε τότε δεν είχε πει την τελευταία της λέξη.

Η Kontaveit κατάφερε να κυριαρχήσει τα επόμενα λεπτά και να “γυρίσει” το σετ, κάνοντας δυο συνεχόμενα break με 15, για να μειώσει πρώτα σε 4-5 και να προηγηθεί στη συνέχεια με 6-5. Σέρβιρε επιτυχημένα για τον τίτλο και το 7-5 στο 12ο game η Εσθονή, που ολοκλήρωσε την τεράστια διπλή ανατροπή, λίγο πριν συμπληρωθούν 3 ώρες ενός αγώνα πολύ υψηλού επιπέδου.

Η Kontaveit έχει κερδίσει πλέον 3 συνεχόμενες φορές τη Σάκκαρη, ενώ πέρασε μπροστά και συνολικά στο head-to-head τους, που είναι στο 7-6.

Για τη Σάκκαρη ήταν μια καλή ευκαιρία να κερδίσει τον 1ο τίτλο της σε WTA 500 διοργάνωση και να γίνει η 1η Ελληνίδα στην ιστορία που πετυχαίνει κάτι τέτοιο. Το ρεκόρ της Μαρίας σε τελικούς έγινε 1-3, καθώς θυμίζουμε είχε κερδίσει τον τίτλο στο 250άρι του Ραμπάτ το 2019.