Rotterdam Open: Φουλάρει για τίτλο ο Στεφ! (videos)

Ακόμα μια πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που παρέμεινε αήττητος απέναντι στον Alex De Minaur (7-0) και πήρε μια εμφατική πρόκριση για τα ημιτελικά του Ρότερνταμ.

551

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε απολαυστικό τένις, επέβαλλε τον δικό του ρυθμό και δεν κινδύνεψε από τον Alex De Minaur, τον οποίο νίκησε με 6-4, 6-4 σε 91 λεπτά, για να προκριθεί στα ημιτελικά του ABN AMRO World Tennis Tournament.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, ημιφιναλίστ πέρσι στο Ρότερνταμ, έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι από τη γραμμή του σερβίς, κερδίζοντας τους 27 από τους 33 πόντους στα πρώτα του σερβίς και τους 12 από τους 22 στα δεύτερα. Στο 1ο σετ δεν απειλήθηκε καθόλου, ενώ στο 2ο μόνο όταν ήταν ήδη μπροστά με διπλό break.

Από την υποδοχή ήταν επίσης πολύ επιθετικός και δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα στον Αυστραλό. Το 5ο game του 1ου σετ ξεπέρασε τα 10 λεπτά σε διάρκεια, με τον Στέφανο να πιέζει συνεχώς και τελικά να φτάνει στο break, στο 5ο break point του και μετά από 9 ισοπαλίες στο game, για να περάσει μπροστά με 3-2.

Είχε break point και για το double break στο 7ο game (2-4, 30-40), αλλά τελικά η διαφορά έμεινε στο ένα, κάτι που δεν προβλημάτισε καθόλου τον Έλληνα πρωταθλητή, που δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να φτάσει ούτε στο 40-40 σε κάποιο service game του και έκλεισε το σετ στο 6-4.

Στο 2ο σετ ο Στεφ “έσπασε” δυο φορές στη σειρά τον De Minaur και προηγήθηκε μέσα σε λίγα λεπτά με 3-0. Μόνο τότε έδειξε κάποια χαλάρωση στο σερβίς, με τον Αυστραλό να το εκμεταλλεύεται και να κάνει το πρώτο του break στο ματς, μειώνοντας σε 3-2. Δεν τα παράτησε μέχρι το τέλος ο 22χρονος, ο οποίος ήταν μπροστά με 5-4, 15-30 στο 10ο game, αλλά ο Στέφανος κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και δεν άφησε τα πράγματα να γίνουν πιο επικίνδυνα, ολοκληρώνοντας την αποστολή του σε 1 ώρα και 31 λεπτά παιχνιδιού.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος έχει κερδίσει ATP Finals και Masters 1000 αλλά δεν έχει κερδίσει 500άρι στην καριέρα του (0-7 σε τελικούς), θα αντιμετωπίσει αύριο για τα ημιτελικά τη μεγάλη έκπληξη της εβδομάδας, τον 20χρονο Jiri Lehecka, που ξεκίνησε από τα προκριματικά και πέτυχε στο Ρότερνταμ τις τρεις πρώτες tour-level νίκες της καριέρας του.

Ο νεαρός Τσέχος, Νο.137 στον κόσμο και Top 100 από την επόμενη εβδομάδα, κέρδισε νωρίτερα τον Lorenzo Musetti με 6-3, 1-6, 7-5. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, είχε κερδίσει ακόμα τους Denis Shapovalov και Botic Van De Zandschulp. Θα είναι προφανώς η πρώτη συνάντηση του Τσιτσιπά με τον Lehecka, με τον Έλληνα παίκτη να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί.