Σάββας Χιονίδης: «Στασιμότητα, αδράνεια και αναθέσεις η ‘’συνταγή’’ της διοίκησης του Δήμου Κατερίνης»

345

Στο πνευματικό κέντρο «Εκάβη» παραχώρησε συνέντευξη τύπου ο συνδυασμός μας ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ, την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου.

Καταδείξαμε την στασιμότητα στα έτοιμα έργα που αφήσαμε, αξίας 32.000.000€ ,την αδράνεια και την  κωλυσιεργία της διοίκησης. Παράλληλα επισημάναμε ότι δεν βλέπουμε ούτε ΕΝΑ νέο έργο. Την ίδια στιγμή, απεντάχθηκε το έργο του ποδηλατόδρομου που επίσης παραδώσαμε σε προχωρημένο στάδιο με έτοιμες τις μελέτες και τις χρηματοδοτήσεις. Επιπλέον με απογοήτευση είδαμε φέτος, να χάνουμε και 5 γαλάζιες σημαίες από τις παραλίες μας. Σχολιάσαμε τέλος, το προσβλητικό για το δημοτικό συμβούλιο φαινόμενο, να παραχωρεί η διοίκηση επαγγελματικούς χώρους σε επιχειρηματίες που διαφημίζουν τα νέα τους καταστήματα, εβδομάδες πριν την ψηφοφορία για έγκριση παραχώρησης, απαξιώνοντας πλήρως τον θεσμό.

Παρουσιάσαμε ενδεικτικά κάποιες περίεργες αναθέσεις όπως για παράδειγμα,  να αγοράζει ο Δήμος μας ηλεκτρολογικό υλικό από μια διαφημιστική  εταιρία των Αθηνών. Ακόμη, ένα μικρό κατάστημα με είδη υγιεινής, ΕΚΤΟΣ Πιερίας, να παραδίδει μπασκέτες, εστίες ποδοσφαίρου μέχρι και ασφαλτόμιγμα. Όπως επίσης διαπιστώσαμε αγορά πολυμηχανημάτων φωτοτυπικών, σε τριπλάσια τιμή από αυτές της αγοράς. Παρατηρούμε λοιπόν, ότι συνεχίζεται η ίδια λογική με αυτή που διαπιστώσαμε και σε προηγούμενη συνέντευξη τύπου με περίεργες αναθέσεις που ήδη ξεπέρασαν τα 6.500.000€ ΜΟΝΟ για τον Δήμο Κατερίνης, χωρίς  τις αναθέσεις της ΔΕΥΑΚ και των άλλων οργανισμών του Δήμου Κατερίνης.

Αποτελεί πρωτοτυπία βέβαια, να παίρνεις μπασκέτες από κατάστημα ειδών υγιεινής και καλώδια από διαφημιστική εταιρία.

Ο επικεφαλής μας εξέφρασε την αγωνία όλων μας, για το που πάει ο Δήμος μας και με ποιες αρχές και αξίες διοικείται. Ακούμε για παράδειγμα, ότι υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται στον Δήμο, οι οποίοι όμως ανήκουν στην μισθοδοσία εργολάβων και εταιριών που λαμβάνουν ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ από τον Δήμο. Ακούμε επίσης για προφορικές αναθέσεις και προμήθειες αρκετών εκατομμυρίων που δεν έχουν συμβασιοποιηθεί.

Το τελευταίο έτος της διοίκησης Κουκοδήμου Νταντάμη που ξεκινάει, ελπίζουμε, αλλά δεν έχουμε την βεβαιότητα, ότι θα γίνουν όλα όσα ΔΕΝ έγιναν μέχρι τώρα. Οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ είμαστε και θα είμαστε εδώ μέχρι τέλους, σεβόμενοι την ψήφο των συνδημοτών μας.

Παρακολουθήστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη τύπου :