Μαρόκο: Αγώνας ενάντια στο χρόνο για να απεγκλωβιστεί ζωντανός ο πεντάχρονος Ραγιάν (video)

456
Οι διασώστες, που δεν έχουν σταματήσει λεπτό την εκσκαφή, πλησιάζουν στον πεντάχρονο και ελπίδα όλων είναι να απεγκλωβιστεί το παιδί ζωντανό P Photo/Mosa'ab Elshamy

Σε κρίσιμο στάδιο έχει εισέλθει η αγωνιώδης επιχείρηση διάσωσης του πεντάχρονου Ραγιάν, ο οποίος παραμένει παγιδευμένος από την Τρίτη σε πηγάδι βάθους 32 μέτρων στο χωριό Ιγράν της επαρχίας Σεφσαουέν στο βόρειο Μαρόκο.

Οι διασώστες, που δεν έχουν σταματήσει λεπτό την εκσκαφή, πλησιάζουν στον πεντάχρονο και ελπίδα όλων είναι να απεγκλωβιστεί το παιδί ζωντανό.

«Έχουμε άλλα δύο μέτρα να σκάψουμε και ελπίζουμε ότι δεν θα συναντήσουμε βράχους» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της επιχείρησης το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ο ίδιος επισήμανε πως είναι δύσκολο να καθοριστεί η κατάσταση της υγείας του παιδιού, καθώς μία κάμερα που έριξαν οι διασώστες στο πηγάδι δείχνει το παιδί ξαπλωμένο στο πλάι, μεταδίδει σχετικά ο Guardian.

«Ελπίζουμε ότι θα τον απεγκλωβίσουμε ζωντανό» δήλωσε ο Ταμχρανί Μπντελχαντί.

Χιλιάδες Μαροκινοί και η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα την εξέλιξη της επιχείρησης και στα social media έχει καταστεί πρώτο trend στο Twitter το hashtag #SaveRayan.

Οι τοπικές αρχές του Μαρόκου έχουν φτάσει σε μια κρίσιμη και τελική φάση της επιχείρησης. Τα συνεργεία έχουν σκάψει κατακόρυφα αναμένουν ότι τα τελευταία δύο μέτρα θα είναι τα πιο δύσκολα εξαιτίας του κινδύνου κατολισθήσεων.

Έχοντας εργαστεί ασταμάτητα μέσα στο σκοτάδι κάτω από ισχυρούς προβολείς, σκάβουν ταυτόχρονα μία οριζόντια σήραγγα για να φτάσουν στο σημείο όπου βρίσκεται παγιδευμένος ο Ραγιάν.

Το παιδί έπεσε στο πηγάδι βάθους 32 μέτρων το βράδυ της Τρίτης. Οι διασώστες τού έχουν κατεβάσει με σχοινό νερό και οξυγόνο.

 

«Προσεύχομαι και παρακαλώ τον Θεό να βγει σώος και ασφαλής» δήλωσε η μητέρα του, προσθέτοντας: «Θεέ μου, σε παρακαλώ, απάλυνε τον πόνο μου και τον δικό του, μέσα σε αυτήν την τρύπα από σκόνη».