Κοζάνη: Ένοχοι ιερέας και αρχιμανδρίτης για ασέλγεια σε ανήλικο αγόρι

385
Οι ιερωμένοι αρνήθηκαν ότι διέπραξαν το αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου και μίλησαν για «κατασκευασμένες κατηγορίες» pixabay

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας κάθισαν σήμερα Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, τρεις ιερωμένοι που κατηγορούνται για ασέλγεια σε ανήλικο αγόρι την περίοδο 2005-2008 σε χωριό της Κοζάνης.

Οι δύο από τους τρεις ιερωμένους, ένας πρεσβύτερος και ένας αρχιμανδρίτης καταδικάστηκαν κατά πλειοψηφία σε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή, ενώ ο τρίτος ιερομόναχος σε μοναστήρι της Π.Ε. Γρεβενών την περίοδο της τέλεσης των αδικημάτων, κρίθηκε αθώος.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στους καταδικασθέντες ελαφρυντικά μεταξύ αυτών του «σύννομου βίου» και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα kozanimedia.gr και οι τρεις, αρνήθηκαν στις σημερινές καταθέσεις την ενοχή τους, κάνοντας λόγο για «κατασκευασμένες κατηγορίες».

Νωρίτερα, η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας ήταν ενοχή του ενός και η απαλλαγή των άλλων δύο κατηγορουμένων, λόγω αμφιβολιών.

Οι καταδικασθέντες – σύμφωνα με την δικογραφία- προέβησαν σε ασελγείς πράξεις σε ανήλικο αγόρι, που σύμφωνα με την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη η οποία παρουσιάστηκε στο δικαστήριο «είχε πνευματική αδυναμία και ανικανότητα να αντισταθεί στις πράξεις των κατηγορουμένων».

Στο πρωτόδικο δικαστήριο που έγινε στην Καστοριά οι τρεις ιερωμένοι είχαν κριθεί κατά πλειοψηφία αθώοι ενώ στην συνέχεια ο εισαγγελέας Εφετών Δυτικής Μακεδονίας άσκησε αναίρεση επί της απόφασης του δικαστηρίου.