Ιστορική γέφυρα στο Rotterdam αποσυναρμολογείται για τον Jeff Bezos

379
Ιστορική γέφυρα στο Rotterdam αποσυναρμολογείται για τον Jeff Bezos

Μια ιστορική γέφυρα στην πόλη-λιμάνι Rotterdam, στην Ολλανδία, πρόκειται να αποσυναρμολογηθεί, σε ένα μέρος, ώστε να μπορεί να περάσει από εκεί ένα τεράστιο σούπερ γιοτ που ετοιμάζεται για τον ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos.

Το γιοτ του Bezos, η αξία του οποίου υπολογίζεται στα 430 εκατομμύρια ευρώ (485 εκατομμύρια δολάρια), είναι αρκετά ψηλό για να περάσει από την ιστορική γέφυρα Koningshaven. Η γέφυρα, η οποία αποτελεί σημαντικό μνημείο της περιοχής, χρονολογείται από το 1878 και ξαναχτίστηκε μετά τον βομβαρδισμό το 1940 κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το ναυπηγείο που κατασκευάζει το τεράστιο γιοτ για τον Jeff Bezos στο Alblasserdam, κοντά στο Rotterdam, ζήτησε από το τοπικό συμβούλιο να αφαιρέσει το κεντρικό τμήμα της γέφυρας για να μπορέσει να περάσει το γιοτ.

Είναι η μόνη διαδρομή προς τη θάλασσα“, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του δημάρχου του Rotterdam. Ο εκπρόσωπος είπε, επίσης, ότι τα έξοδα για την όλη επιχείρηση θα καλυφθούν από τον Bezos.

Η απόφαση έχει εξοργίσει ορισμένους ανθρώπους στην Ολλανδία καθώς το τοπικό συμβούλιο είχε υποσχεθεί το 2017, μετά από μια μεγάλη ανακαίνιση, ότι δεν θα αποσυναρμολογήσει ποτέ ξανά τη γέφυρα, γνωστή στους κατοίκους ως De Hef.

Το γραφείο του δημάρχου τόνισε τα οικονομικά οφέλη και τις θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν από την κατασκευή του γιοτ του Jeff Bezos, αλλά υποσχέθηκε ότι η γέφυρα θα ξαναχτιστεί στη σημερινή της μορφή.

Σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, το μεσαίο τμήμα της τεράστιας γέφυρας θα αφαιρεθεί, ώστε να δημιουργηθεί χώρος για να περάσει το γιοτ.