Η Ελλάδα “αργοπεθαίνει” ;

519

Του Ηλία Χρυσικού*

Δυστυχώς ζούμε σ΄ έναν ιδιαίτερα “συννεφιασμένο” διεθνή ορίζοντα και σ΄ ένα μέλλον πολύ σκοτεινό και παρακινδυνευμένο.

Επειδή τα προβλήματα της χώρας μας είναι τεράστια, -μετά από τόσα χρόνια της ύφεσης και της πανδημίας-, θέλω να πιστεύω ότι πρέπει ν΄ αρχίσουμε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες και δημιουργίας ελπίδας για κάτι καλύτερο.

Το μόνο που επιθυμώ ως άνθρωπος είναι να μοιραστώ μαζί σας την αγωνία μου, την οποία έχω εκφράσει πολλές φορές τον προβληματισμό μου στις ιδιαίτερες κρίσιμες περιόδους από τις οποίες θα κριθούν πολλά.

Και επειδή η πολιτική επιχειρηματολογία, κατάντησε “κοκορομαχία” και η Ελλάδα “αργοπεθαίνει” με τις δύο βραδυφλεγείς βόμβες, το μεταναστευτικό και το δημογραφικό….

και επειδή έτσι όπως βαδίζουμε, η Ελλάδα θα παύσει να είναι μία χώρα πολιτισμού και γίνεται χώρα ασυδοσίας, ανηθικότητας και ανομίας…

και επειδή η παραδοσιακή Ελληνική Κοινωνία αποδομήθηκε τα τελευταία χρόνια και η χριστιανική ηθική καταπατείται με νόμους μόνο με μια δυναμική αντίδραση και αντίσταση θα ικανοποιήσουμε τη συνείδησή μας, κάνοντας το ιστορικό καθήκον μας.

Το αξιοπερίεργο είναι, πως πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη και να καταλάβουμε πως για να υπάρξει σωτηρία πρέπει να γίνουν ανατροπές. “Ρήξεις” και “τομές” παντού.

Όσο δεν αλλάζουμε εμείς οι ίδιοι, δεν θα έρθει πρόοδος και δεν θα υπάρξει ελπίδα, διότι η περίοδος των ψευδαισθήσεων έχει λήξει οριστικά.

 

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος – δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση Ν. Πιερίας 92,2 στα fm & αρθρογράφος του pierianews.gr