Έρχονται πάνω από 4.000 προσλήψεις υγειονομικών μέσα στο 2022

494
Την πρόσληψη πάνω από 4.000 υγειονομικών μέσα στο 2022 προανήγγειλε ο Γιάννης Οικονόμου. «Υπάρχει τεράστιο έλλειμμα γιατρών σε βασικές ειδικότητες στο ΕΣΥ», τόνισε μεταξύ άλλων. Τι είπε για τις αναστολές.
Την ώρα που σχεδόν 5.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, ο Γιάννης Οικονόμου προαναγγέλλει πάνω από 4.000 προσλήψεις στον τομέα της Υγείας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2022.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», είπε ότι «πάνω από 4.000 υγειονομικοί θα προσληφθούν μέσα το 2022», ενώ αναφέρθηκε και σε αυτούς που εντάχθηκαν τους τελευταίους μήνες, αλλά και τις ΜΕΘ. «Πάνω από 12.500-13.000 υγειονομικοί έχουν ενταχθεί στο ΕΣΥ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Έχουν υπερδιπλασιαστεί οι ΜΕΘ», είπε και πρόσθεσε ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχε ενισχυθεί σε τέτοιο βαθμό το ΕΣΥ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. «Έχει ενισχυθεί τα τελευταία δύο χρόνια το ΕΣΥ, όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία της χώρας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», υπογράμμισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Αναστολές υγειονομικών

Σχολιάζοντας για αν οι αναστολές των υγειονομικών μετατραπούν σε απολύσεις, τόνισε: «Πάντα οι υγειονομικοί έχουν την επιλογή να κάνουν το εμβόλιο και να παραμείνουν στο σύστημα. Υπάρχουν ειδικότητες που υπάρχει μεγάλη έλλειψη, για αυτό γίνεται προσπάθεια με ιδιώτες γιατρούς. Υπάρχει τεράστιο έλλειμμα γιατρών σε βασικές ειδικότητες στο ΕΣΥ, για αυτό και ο σχεδιασμός θα πρέπει να λάβει υπόψιν του τα δεδομένα αυτά και να οργανωθεί όταν ξεφύγουμε από την μεγάλη πίεση της πανδημίας. Για την αναστολή λειτουργίας, οι υγειονομικοί ισχύει ότι πρέπει να έχουν εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις για να επιστρέψουν. Για το γενικό πληθυσμό ισχύει ότι αν δεν έχουμε κάνει και τις 3 δόσεις χάνουμε τα προνόμια των πλήρως εμβολιασμένων».