Από το τμήμα Κατερίνης ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ προσφορά έκδοσης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

265

Την επίκαιρη έκδοση του συντοπίτη μας επιχειρηματία και συγγραφέα Δημητρίου Λακασά «ΑΝΘΡΩΠΟΣ 4.0-Για μια σωστή διαχείριση της 4ης βιομηχανικής επανάστασης», πρόσφερε σε μια σεμνή εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022,  αντιπροσωπεία του τμήματος Κατερίνης «Ολύμπιος Ζευς HJ-39» της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ.

Η συμβολική προσφορά της έκδοσης θα κοσμεί τις προθήκες των βιβλιοθηκών όλων των γυμνασίων και λυκείων της Πιερίας, έτσι ώστε η εκπαιδευτική κοινότητα να γίνει κοινωνός της έλευσης της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, στην οποία ο πρωταγωνιστής της που είναι ο άνθρωπος, θα γνωρίζει πως να διαχειριστεί όσο το δυνατό ορθότερα το προδιαγραφόμενο μέλλον.

Τον πρόεδρο του τμήματος Κατερίνης της κορυφαίας παγκόσμιας οργάνωσης του Ελληνισμού, Δρ Παναγιώτη Ταρενίδη και τα λοιπά μέλη, υποδέχθηκε, καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία, η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας,  Μεταξία Τσιαργαλή.

Προσφωνώντας τη συνάντηση ο κ. Ταρενίδης, επισήμανε: « Από το ακρωνύμιο της οργάνωσης μας καταδεικνύεται η πρωταρχική σημασία που αποδίδουμε στην Εκπαίδευση και την Αριστεία, παράγοντες που οδηγούν στη πρόοδο της κοινότητας . Αυτή τη περίοδο το τμήμα μας εκτός από τη σημερινή δράση, συνδράμει στον εν εξελίξει μαθητικό διαγωνισμό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ προγραμματίζει για το εγγύς μέλλον διαδικτυακή εσπερίδα με θέμα τα οφέλη και τις παγίδες της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης»

Στην αντιφώνηση η κ. Τσιαργαλή, αφού ευχαρίστησε το τμήμα Κατερίνης «Ολύμπιος Ζευς» της ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ για την καθόλα αξιόλογη πρωτοβουλία, στάθηκε στα προβλήματα που ενέσκηψαν στην παιδεία από τη γνωστή πανδημία και ευχήθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών να έχει συνέχεια.

Τον κ. Ταρενίδη συνόδευαν τα διοικητικά μέλη, Αντώνιος Αθανασιάδης, Αντώνιος Νταούκας, Εμμανουήλ Παντελίδης, Γεώργιος Παπαδημητρίου, Δημήτριος Πούλιος, Νικόλαος Τσιμήτρης.

Ο πρόεδρος του τμήματος Δρ Παναγιώτης Ταρενίδης παρέδωσε συμβολικά την προσφερόμενη έκδοση τόσο στην κ. Τσιαργαλή, όσο και στον κ. Αθανασιάδη (με τη διπλή ιδιότητα του μέλους της ΑΧΕΠΑ και ως  προϊσταμένου διοικητικών θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας) με συμβολή στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας. Επίσης τα μέλη παρέδωσαν κ τον αναγκαίο αριθμό βιβλίων για τις 42 σχολικές μονάδες , καθώς και τις σχετικές οδηγητήριες επιστολές. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προτροπή για σε ανάλογες συνεργασίες στο μέλλον .