Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Η Κυβέρνηση στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες, στηρίζει την Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση με το Δήμαρχο Κατερίνης, κ. Κώστα Κουκοδήμο.

472

Μία εφ’ όλης της ύλης συνάντηση με το Δήμαρχο, κ. Κώστα Κουκοδήμο, είχε η Βουλευτής κατά την επίσκεψή της στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κατερίνης. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τις υπηρεσίες και τα γραφεία του Δήμου και να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους για διάφορα θέματα αρμοδιότητάς τους.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στηρίζει την τοπική αυτοδιοίκηση και αυτό  αποδεικνύεται στην πράξη και από τα σημαντικά έργα υποδομών που υλοποιούνται στο Δήμο Κατερίνης, όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος την κυρία Μάνη.

Προς το σκοπό αυτό βρίσκεται άλλωστε και η ίδια όλο αυτό το διάστημα σε συνεχείς επαφές με τους αρμόδιους Υπουργούς και ιδίως με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, ούτως ώστε να προωθηθούν τα έργα που αφορούν τους Δήμους της Πιερίας, συμπεριλαμβανομένου αυτού της Κατερίνης.

Ο κ. Κουκοδήμος ενημέρωσε επίσης τη Βουλευτή ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» έχουν ήδη εγκριθεί τα κονδύλια και βαίνουν προς αποπεράτωση σημαντικά έργα, όπως έργα αγροτικής οδοποιίας, η κατασκευή του Μουσικού Μεγάρου κ.α.

Ενώ στο ίδιο πρόγραμμα αναμένονται εγκρίσεις και για άλλα έργα, όπως ενδεικτικά η κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ με ανάπλαση του υπαίθριου χώρου άνωθεν στην Πλατεία Μακεδονίας (πρώην Δημοκρατίας – Ευκαρπίδη) και οι παρεμβάσεις βελτίωσης αστικού περιβάλλοντος στην Πολεοδομική Ενότητα Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Συζήτησαν ακόμα για το πρόγραμμα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Ανάπτυξη εφαρμογών έξυπνων πόλεων – SMART CITIES», στο οποίο έχει ενταχθεί ο Δήμος Κατερίνης. Ένα νέο σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο που θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών χάρη στην ανάπτυξη καινοτόμων ψηφιακών δράσεων και συστημάτων που αποσκοπούν στη δημιουργία «έξυπνων πόλεων».

Η Βουλευτής ενημέρωσε εξάλλου τον κ. Κουκοδήμο για την πρωτοβουλία που ανέλαβε με σχετική επιστολή της προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργο Αμυρά, για την κήρυξη του αιωνόβιου πλατάνου που βρίσκεται στην πλατεία Κολουμβάκη – Συντριβανίου ως Διατηρητέου Μνημείου της Φύσης, ζητώντας μάλιστα και τη σχετική συνδρομή του Δήμου της Κατερίνης.

Ο κ. Κουκοδήμος χαιρέτησε την πρωτοβουλία της Βουλευτού, καθώς ο εν λόγω πλάτανος αποτελεί ένα σημαντικό σύμβολο για την πόλη της Κατερίνης.

Τέλος, ευχαρίστησε την κυρία Μάνη για τη συνάντηση αλλά και για τη συνολική συμβολή της, με την κοινοβουλευτική της ιδιότητα, στη στήριξη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Πιερίας.