Δήμος Κατερίνης: Βοηθός & υποστηρικτής του πολίτη η Δημοτική Αστυνομία

Απολογισμός τριμήνου Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2021 & Ιανουαρίου 2022

193

Υλοποιώντας τον επιχειρησιακό της σχεδιασμό, κατά τη διάρκεια του τριμήνου Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2021 & Ιανουαρίου 2022, η Δημοτική Αστυνομία διενήργησε πολλαπλούς ελέγχους κοινόχρηστων χώρων σε εμπορικά καταστήματα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε περίπτερα κ.α. ενώ βεβαίωσε συνολικά 110 παραβάσεις.

Επιπλέον, συνέταξε 22 εκθέσεις αυτοψίας που αφορούσαν καταλήψεις ή καταπατήσεις από ιδιώτες δημοτικής περιουσίας, διαδικασία που δρομολογήθηκε και με την συνδρομή της εφαρμογής novoville. 19 οχήματα χαρακτηρίστηκαν ως εγκαταλελειμμένα και απομακρύνθηκαν, ενώ το τηλεφωνικό κέντρο δέχτηκε 116 κλήσεις για καταγγελίες δημοτών και έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για τη διεκπεραίωσή τους.

Παράλληλα, με περιπολίες η Δημοτική Αστυνομία συμβάλλει όπου κρίνεται απαραίτητο σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις συνεργαζόμενη με την Τροχαία π.χ. στον κυκλοφοριακό φόρτο των εορτών, καθώς και καθημερινά με άλλες υπηρεσίες του Δήμου (Τεχνική Υπηρεσία, Καθαριότητα, Τμήμα Πρασίνου κ.λ.π.). Τέλος, καθοριστική είναι η συνδρομή της στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια των rapid test, στην περιοχή της Ανδρομάχης.

Την ικανοποίησή του για αυτά τα αποτελέσματα λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας εκφράζει με δήλωσή του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Τσιουκάνης: «Οι δημοτικοί αστυνομικοί είναι ο βοηθός και ο υποστηρικτής του πολίτη. Ό,τι κάνουν, το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο, με επαγγελματισμό, με ευγένεια και αποτελεσματικότητα. Και συνεχίζουμε».