Γερμανία : Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία αστυνομικών

Η γερμανική αστυνομία προέβη στη σύλληψη δύο υπόπτων για την εν ψυχρώ δολοφονία δύο νεαρών αστυνομικών τα χαράματα της Δευτέρας στο Κούζελ της Ρηνανίας-Παλατινάτου.

410

Στη σύλληψη δύο υπόπτων για τη στυγερή δολοφονία δύο νεαρών Γερμανών αστυνομικών, ηλικίας 24 και 29 ετών, εν ώρα υπηρεσίας έξω από την πόλη Κούζελ στο κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου τα ξημερώματα της Δευτέρας προχώρησε η γερμανική αστυνομία μετά από ανθρωποκυνηγητό σε όλη την περιοχή από νωρίς το πρωί.

Μέλη των ειδικών δυνάμεων συνέλαβαν 38χρονο άνδρα στο Σούλτσμπαχ στο κρατίδιο Ζάαρλαντ της δυτικής Γερμανίας, ενώ λίγο αργότερα συνελήφθη κι ένας ακόμη 32χρονος ύποπτος για την τέλεση του ίδιου εγκλήματος χωρίς να προβάλει αντίσταση. Και οι δύο συλλήψεις έλαβαν χώρα περίπου 37 χλμ. από τον τόπο του εγκλήματος. Ακόμη παραμένει ασαφές, σύμφωνα με την αστυνομία, αν στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλοι δράστες.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα κατά τη σύλληψη του 38χρονου Αντρέας Σ. εντοπίστηκαν μαζί του όπλα, τα οποία και κατασχέθηκαν. Ο ίδιος δεν έχει αναφέρει ακόμη τίποτα στις αρχές σχετικά με τη διπλή δολοφονία των αστυνομικών, ενώ αύριο το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Προσωπικά έγγραφα οδήγησαν στον εντοπισμό τους

Οι αστυνομικοί φαίνεται ότι οδηγήθηκαν στον εντοπισμό των υπόπτων από προσωπικά έγγραφα, το οποία εντοπίστηκαν στον τόπο της διπλής δολοφονίας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ενδέχεται να τα έχασαν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν μετά το έγκλημα, καθώς οι δύο άτυχοι αστυνομικοί διενεργούσαν έλεγχο ρουτίνας στο όχημά τους, το οποίου θεώρησαν ύποπτο.

Ο 38χρονος Αντρέας Σ. φέρεται να έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις γερμανικές αρχές, όταν διέφυγε από ατύχημα που είχε προκαλέσει ο ίδιος. Σύμφωνα με τις αστυνομικές πληροφορίες ήταν πρώην επιχειρηματίας που κήρυξε πτώχευση καθώς και κυνηγός. Τα τελευταία χρόνια φέρεται να έκανε εμπόριο άγριων θηραμάτων, δεν διέθετε όμως πλέον έγκυρη άδεια κυνηγιού.

“Έγκλημα που θυμίζει εκτέλεση”

Σύμφωνα με την αστυνομία η 24χρονη ασκούμενη αστυνομικός και ο 29χρονος αρχιεπιθεωρητής σταμάτησαν το ύποπτο όχημα, έχοντας προηγουμένως ειδοποιήσει μέσω ασυρμάτου ότι εντόπισαν μέσα σε αυτό νεκρά ζώα. Λίγο αργότεραν ανέφεραν ότι “δέχονται πυροβολισμούς”.

Από την πλευρά της η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φίζερ δήλωσε χαρακτηριστικά: “Ανεξάρτητα από το κίνητρο των δραστών, αυτό το έγκλημα θυμίζει εκτέλεση και δείχνει ότι οι αστυνομικοί ρισκάρουν τη ζωή τους καθημερινά για την ασφάλειά μας”.