Ένωση Στρατιωτικών Π.Ε. Πιερίας : Απάντηση σε δημοσίευμα τοπικού blog

427

Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι

Την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022 μας κοινοποιήθηκε ανυπόγραφο άρθρο της ιστοσελίδας (Όλυμπος Πιέρια Θερμαϊκός) με τίτλο: «ΣΚΑΝΔΑΛΟ στην γενική συνέλευση παρωδία των εν ενεργεία στρατιωτικών του Νομού Πιερίας (φωτορεπορτάζ)».

Από το περιεχόμενο του άρθρου ευκόλως ο μέσος αναγνώστης αντιλαμβάνεται ότι υιοθετείτε πλήρως όσα σας μετέφερε αυτά που «είδε» κάποιος ανώνυμος, τον οποίο αναφέρετε ως «ουδέτερο παρατηρητή».

Όπως προκύπτει αυτός ο «ουδέτερος παρατηρητής» χωρίς καν να ζητήσει την άδεια των παρευρισκομένων στη γενική συνέλευση, φωτογράφησε και σας μετέφερε τις φωτογραφίες του, προκειμένου να πείσει για την δική του οπτική των πραγμάτων, επί των οποίων για να εξασφαλίσετε την αποκλειστικότητα τυπώσατε το λογότυπό σας.

Ωστόσο, ακόμη και από αυτές τις ίδιες τις φωτογραφίες που δημοσιεύσατε, φανερώνεται και μια ακόμη αλήθεια. Οποιοσδήποτε μπορεί να δει ότι τα δεκάδες πρόσωπα, που επικαλείται ο «παρατηρητής»-πληροφοριοδότης σας, αλλά και ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ, δεν είναι παρά άτομα μετρημένα στα δάκτυλα των δύο χεριών μας. Από πού προκύπτει λοιπόν ο πληθυντικός «δεκάδες» και μάλιστα ότι αυτοί οι δεκάδες στρατιωτικοί είναι και αγανακτισμένοι; Από πού προκύπτει;

Πράγματι, πριν την έναρξη της γενικής συνέλευσης εμφανίστηκαν στον χώρο της γενικής συνέλευσης όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 100 μέλη, κάποια άτομα, μετρημένα στα δάκτυλα των 2 χεριών, τα οποία ούτε ταυτότητα επέδειξαν, ούτε κάποιο άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο που να αποδεικνύει την ταυτοπροσωπία τους.

Ο συνάδελφος που είχε επιφορτιστεί με τη διαδικασία ελέγχου, αναζήτησε τα ονοματεπώνυμά τους, στην κατάσταση των μελών του σωματείου μας, προκειμένου να προχωρήσει και στην ταυτοπροσωπία τους. Όμως δεν ήταν εγγεγραμμένοι στην κατάσταση των οικονομικά τακτοποιημένων μελών μας, οπότε η συνέχεια ήταν περιττή και τους ζητήθηκε να μην εισέλθουν στο χώρο που θα διεξαγόταν η γενική μας συνέλευση.

Απορίας άξιο είναι γιατί ο πληροφοριοδότης σας τον οποίο και αποκαλείτε «ουδέτερο» δεν ανέφερε, ότι, στον χώρο της γενικής συνέλευσης εμφανίστηκε απρόσκλητος μαζί με άλλα έξι άτομα και ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ, από τον οποίο o “ουδέτερος παρατηρητής» έσπευσε να πάρει και δήλωση, την μοναδική που περιέχεται στην «ουδέτερη» καταγραφή του, αφού από τους καταγγελλόμενους δεν ζήτησε και δεν έλαβε καμία δήλωση.

Ποιος ο σκοπός της παρουσίας του προέδρου της ΠΟΜΕΝΣ εκεί, σε μια γενική συνέλευση πρωτοβάθμιου σωματείου το οποίο ΔΕΝ ανήκει καν στην Ομοσπονδία του; Πιστεύετε ότι οι γενικές συνελεύσεις του ευαίσθητου χώρου των στρατιωτικών είναι ανοιχτές σε οποιονδήποτε θέλει έτσι να μπαίνει … έτσι, χωρίς καν να έχει προσκληθεί;

Προφανώς ο πληροφοριοδότης σας, παρέλειψε να σας ενημερώσει ότι όταν ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ εισήλθε βίαια στο χώρο που διεξαγόταν η γενική μας συνέλευση φωνασκώντας, το σώμα της γενικής μας συνέλευσης ζήτησε σύσσωμο να κληθεί η αστυνομία ώστε να τον απομακρύνει από τον χώρο.

Με ψύχραιμη παρέμβαση όμως του προεδρείου της γενικής συνέλευσης του ζητήθηκε ζήτησε να αποχωρήσει ησύχως και ειρηνικώς. Πλην όμως ο πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ άλλης ομοσπονδίας αποχώρησε φωνασκώντας.

Ξέρετε που πήγε, όταν βγήκε από το χώρο της γενικής συνέλευσης; Εκεί από όπου τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες του «ουδέτερου» παρατηρητή. Σύμπτωση μάλλον θα ήταν.

Όπως σύμπτωση είναι ότι και στις φωτογραφίες που σας απέστειλε ο παρατηρητής φαίνεται σε πρώτο πλάνο το μπουφάν του Προέδρου της ΠΟΜΕΝΣ. Όλα σύμπτωση είναι ;
Δημοσιεύσατε αυτές τις φωτογραφίες, με το λογότυπό σας. Εννοείτε ότι τις τραβήξατε ο ίδιος ή σας τις έστειλε κι αυτές ο «ουδέτερος παρατηρητής»; Σεις πάντως δεν φαίνεται να είσαστε επιτόπου, αλλά –πιθανώς- επιλέξατε τον τίτλο του ρεπορτάζ και αναλάβατε πλήρως και εγγράφως και την ευθύνη αυτών των φωτογραφιών.

Όσον αφορά δε τις 3 ενστάσεις που φέρεται ότι κατατέθηκαν στο προεδρείο της γενικής συνέλευσης, το οποίο μάλιστα αρνήθηκε να τις υπογράψει κατά την παραλαβή, θα μπορούσε ο «ουδέτερος» παρατηρητής να σας τις έστελνε να τις δημοσιεύατε, για να μας έκλεινε το στόμα. Όπως και ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ θα μπορούσε να σας ενημερώσει για το περιεχόμενό τους. Γιατί δεν το έπραξαν άραγε;

Οι… διαμαρτυρόμενοι, αν είχαν τα δικαιώματα που ισχυρίστηκαν ότι έχουν κι αφού είδαν ότι η διαδικασία συνεχίζεται ΧΩΡΙΣ αυτούς, γιατί δεν απευθύνθηκαν εκείνη την ώρα στους αρμόδιους για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων τους;

Κατόπιν όλων των ανωτέρω διαμαρτυρόμαστε εντόνως για το ως άνω «ρεπορτάζ» άρθρο σας και -επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας- παρακαλούμε για τη δημοσίευση ολόκληρης της επιστολής μας, στον ίδιο χώρο και με την ίδια γραμματοσειρά με αυτήν που αφιερώσατε στο θέμα που δημοσιεύσατε.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                            Ο Γεν. Γραμματέας
Μαυρίδης Βασίλειος                                 Γκούσκος Νεκτάριος
ΕΠΟΠ Λχίας (ΠΒ)                                    Ανθλγος (ΥΓ)