Σχολή Γονέων : “Αυτός ο κόσμος ο μικρός ο Μέγας” με τον Αστροφυσικό – Κοσμολόγο κ. Κωνσταντίνο Κλεΐδη την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022 στις 20:00.

219

“Αυτός ο κόσμος ο μικρός ο Μέγας” το θέμα της διαδικτυακής εκδήλωσης του  Αστροφυσικού – Αστρολόγου & Αναπληρωτή Καθηγητή του Τ.Ε.Ι. Σερρών κ. Κωνσταντίνου Κλεΐδη. Η εκδήλωση θα γίνει την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022 στις 20:00. Ο κ. Κωνσταντίνος Κλεΐδης είναι Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, από τον Σεπτέμβριο του 2010.

Δείτε την εκδήλωση live εδώ:https://youtu.be/I2rng-fqXgI

 

BIΟΓΡΑΦΙΚΟ του Κωνσταντίνου Κλείδη

Γεννήθηκε στη Δράμα, στις 18 Ιουλίου 1967. Πήρε το Πτυχίο Φυσικής και Διδακτορικό Δίπλωμα στην Κοσμολογία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει δημοσιεύσει 40 πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες σε διεθνούς κύρους επιστημονικά περιοδικά με κριτές και 12 εργασίες σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Στη βιβλιογραφία, απαντώνται περισσότερες από 300 αναφορές στο έργο του.

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων, καθώς επίσης και σε πλήθος διεθνών και εθνικών συνεδρίων, όπου, συνολικά, έδωσε 35 διαλέξεις. Ήταν Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του διεθνούς Θερινού Σχολείου «Advanced Composite Materials» (Σέρρες, 2012) και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του 1ου Βαλκανικού Διαγωνισμού Φυσικής (Θεσσαλονίκη, 2019). Υπήρξε Επιμελητής Έκδοσης για το διεθνούς κύρους επιστημονικό περιοδικό «Entropy» (2018) και είναι Επιμελητής Έκδοσης του ειδικού τόμου «Advances in Loop Quantum Cosmology» για το διεθνούς κύρους επιστημονικό περιοδικό «Galaxies».

Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρίας, και της Ελληνικής Εταιρίας Σχετικότητας & Κοσμολογίας, καθώς επίσης της Ευρωπαϊκής Αστρονομικής Εταιρίας και της Αμερικάνικης Μαθηματικής Εταιρίας.

Είναι παντρεμένος με την Σταυρούλα Κυριακίδου και έχουν τρεις κόρες, την Εύα, την Άννα, και την Δήμητρα.