“Τουρισμός για όλους”: Χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα η πληρωμή για το 2021

470

Αίτημα πληρωμής για τα voucher που εξαργυρώθηκαν έως τις 31 Ιουλίου 2021 στο πλαίσιο του προγράμματος ”Τουρισμός για όλους” για το 2021 και χωρίς υποβολή φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας ή βεβαίωσης οφειλής μπορούν να υποβάλουν οι πάροχοι (καταλύματα και τουριστικά γραφεία) που συμμετείχαν σε αυτό.

Αυτό αναφέρουν οι δυο νέες ΚΥΑ των υπουργών Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη και υφυπουργού Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Επιπρόσθετα, και για την περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2021, οι πάροχοι που βρίσκονται σε περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά τη χρονική περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου 2021, μπορούν -μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Τουρισμού tourism4all.gov.gr- πλέον να υποβάλλουν κατ’ εξαίρεση αιτήματα πληρωμής για όλα τα vouchers που εξαργυρώθηκαν και κατά την περίοδο από 01.08.2021 έως 31.12.2021.

Σοφία Ζαχαράκη: Σημαντικό στήριγμα για τον εγχώριο τουρισμό το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»

Τουρισμός για όλους

Η αρμόδια υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε σχετικά:
“Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» αποτέλεσε ένα σημαντικό στήριγμα για τον εγχώριο τουρισμό σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα. Το πρόγραμμα, το οποίο ολοκληρώθηκε κατόπιν παράτασης στις 31.12.21, προσέφερε τη δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας να απολαύσουν ποιοτικές διακοπές στο σύνολο της επικράτειας. Με σειρά μέτρων που λάβαμε φέτος -όπως επέκταση επιλογής ημερών, αύξηση ποσοστού επιδότησης, μέριμνα για ΑΜΕΑ, ένταξη περισσότερων παροχών και χορήγηση νέων επιπλέον voucher- και αξιοποιώντας το δυναμικό άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, πετύχαμε τον τριπλασιασμό της εξαργύρωσης voucher και τον πενταπλασιασμό της απορρόφησης του προγράμματος σε σχέση με πέρσι.
Πλέον, δυνάμει των νέων Υπουργικών Αποφάσεων, οι πληρωμές του προγράμματος θα είναι ακατάσχετες, ασυμψήφιστες με οφειλές προς το Δημόσιο και θα διενεργούνται χωρίς την προϋπόθεση της υποβολής φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας. Επίσης ανταποκρινόμαστε στη δέσμευση μας έναντι των πυρόπληκτων περιοχών για την κατά προτεραιότητα διεκπεραίωση των αιτημάτων πληρωμής τους. Και το επόμενο διάστημα, θα υπάρξουν νέες πληρωμές αλλά και νέα διαδικασία υποβολής αιτήσεων πληρωμής των voucher που εξαργυρωθήκαν από τον Αύγουστο του 2021, υπό τους νέους, ευνοϊκότερους για τους παρόχους όρους πληρωμής.”