Australian Open: Το σήκωσαν οι ομογενείς Κοκκινάκης και Κύργιος! (videos+highlights)

O Θανάσης Κοκκινάκης και ο Νικ Κύργιος σήκωσαν την κούπα του Australian Open, κερδίζοντας στον τελικό τους Matthew Ebden και Max Purcell με 2-0 σετ!

368

Ο Θανάσης Κοκκινάκης και ο Νικ Κύργιος, το αγαπημένο δίδυμο του αυστραλιανού κοινού στο φετινό Australian Open, έφτασαν μέχρι το τέλος στη Μελβούρνη, κατακτώντας το πρώτο Grand Slam στην καριέρα τους!

Στον σημερινό τελικό του διπλού, οι δυο Ελληνοαυστραλοί επιβλήθηκαν των Αυστραλών Ebden και Purcell με 7-5, 6-4 και έγιναν οι νέοι πρωταθλητές του Australian Open.

Κοκκινάκης και Κύργιος είχαν έναν άψογο αγώνα, καθώς δεν αντιμετώπισαν ούτε ένα break point, σερβίροντας αμφότεροι πολύ καλά και φυσικά εκτελώντας τις υποχρεώσεις τους στο φιλέ όποτε χρειάστηκε.

Στο 1ο σετ το break που έκρινε τη διαφορά έγινε στο 11o game, με τους Ebden και Purcell α παλεύουν και να σβήνουν 3 break points, αλλά να μην το αποφεύγουν εν τέλει. Στο 2ο σετ οι δυο Ελληνοαυστραλοί “έσπασαν” τους αντιπάλους τους στο 7ο game για το 4-3. Στο 9ο game είχαν ένα match point, αλλά τελικά χρειάστηκε να σερβίρουν για τον τίτλο στο επόμενο game, με τον Κύργιο συγκεκριμένα να βγάζει 4 πρώτα σερβίς και να κρατάει σαν σε προπόνηση το σερβίς του με love, ολοκληρώνοντας τον τελικό σε 95 λεπτά στη Rod Laver Arena.

Να θυμίσουμε ότι οι Κοκκινάκης και Κύργιος είχαν πάρει wild card από την Tennis Australia για να μπουν στο διπλό, όπου απέκλεισαν μεταξύ άλλων το Νο.1 ζευγάρι του ταμπλό, Nikola Mektic και Mate Pavic, το Νο.3 Marcel Granollers και Horacio Zeballos και το Νο.6 Tim Puetz και Michael Venus. Συνολικά κέρδισαν 6 ομάδες, χάνοντας μόλις δυο σετ.

Δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο comeback ο Κοκκινάκης, ο παίκτης που ταλαιπωρήθηκε όσο κανείς ίσως από τραυματισμούς τα τελευταία 6 χρόνια, αλλά δεν τα παράτησε και επανήλθε στο προσκήνιο. Μια εβδομάδα πριν το Australian Open, o Θανάσης κέρδισε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στη γενέτειρά του, Αδελαΐδα, ενώ από σήμερα είναι και πρωταθλητής Grand Slam.

Σπουδαία στιγμή ήταν και για τον Νικ Κύργιο, που επίσης κέρδισε τον πρώτο του Grand Slam τίτλο. Θυμίζουμε πως ο 26χρονος Νικ ήταν πολύ καλός και στο μονό στο Australian Open, αλλά έπεσε από τον 2ο γύρο πάνω στον Daniil Medvedev, από τον οποίο κατάφερε να πάρει ένα σετ.

Αμφότεροι Κοκκινάκης και Κύργιος θα είναι στο Top 50 της παγκόσμιας κατάταξης του διπλού από τη Δευτέρα. Ο Κύργιος θα σκαρφαλώσει στο Νο.40 (από το Νο.259) και ο Κοκκινάκης στο Νο.46,από το Νο.434!