Australian Open: Πέρασε τον Στέφανο και μπήκε στον τελικό ο Medvedev (videos+highlights)

O Daniil Medvedev ήταν για άλλη μια φορά "αλύγιστος", κέρδισε τον Στέφανο Τσιτσιπά με 3-1 σετ και προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open, όπου θα διεκδικήσει τον 2ο συνεχόμενο Grand Slam τίτλο του και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

557

Όπως και πέρσι, ο Daniil Medvedev στάθηκε εμπόδιο στην πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στα ημιτελικά του Australian Open, κερδίζοντας τον Έλληνα τενίστα με 7-6 (5), 4-6, 6-4, 6-1, έπειτα από 2,5 ώρες μάχης στη Rod Laver Arena.

Τόσο ο Medvedev όσο και ο Τσιτσιπάς έπαιξαν σπουδαίο τένις σήμερα, αλλά ο Ρώσος ήταν λίγο καλύτερος στις κρίσιμες στιγμές. Αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο πολύ κλειστό 1ο σετ, το οποίο κρίθηκε κυριολεκτικά στον πόντο και κατάφερε να το κερδίσει ο 25χρονος Ρώσος, ο οποίος ανέτρεψε το 1-4 στο tie-break και κέρδισε τους 6 από τους 7 τελευταίους πόντους, για να το κερδίσει με 7-5.

Νωρίτερα στο σετ ο Medvedev είχε 4 break points, αλλά δεν κατάφερε να “σπάσει” το σερβίς του Στέφανου. Ο πρωταθλητής μας ήταν εκείνος που έκανε το πρώτο break στον ημιτελικό, για να προηγηθεί με 2-0 στο 2ο σετ. Ο Medvedev ισοφάρισε σε 3-3, κάνοντας το πρώτο του break στο 8ο break point του συνολικά, όμως έκανε ένα κακό game από τη γραμμή του σερβίς στο 9ο game, σε σημείο που έχασε τελείως την ψυχραιμία του, με αποτέλεσμα ο Στεφ να πάρει νέο προβάδισμα με 5-4. Δεν έχασε την ευκαιρία ο 23χρονος στη συνέχεια να σερβίρει για το 6-4 και να ισοφαρίσει στα σετ.

Υπήρχε μια ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το momentum και να αλλάξει το παιχνίδι ο Στέφανος σε εκείνο το σημείο, όμως ο Medvedev σέρβιρε πολύ καλά στο 15-40 του 1ου game του επόμενου σετ και έμεινε στο ύψος του, σ’ αυτό το δύσκολο για εκείνον σημείο. Συνέχισε να σερβίρει καλά ο Medvedev στο υπόλοιπο του σετ, έφερε τον Στέφανο σε δύσκολη θέση και έκανε το break στο 10ο game, για να πάρει το 3ο σετ με 6-4.

Διατήρησε τα πολύ υψηλά ποσοστά του από τη γραμμή του σερβίς και στο 4ο σετ ο πρωταθλητής του US Open, που “έσπασε” άλλες δυο φορές το σερβίς του Τσιτσιπά, στο 4ο (3-1) και στο 6ο game (5-1), για να ολοκληρώσει με love service game τη νίκη του για το 6-1, σε 2 ώρες και 30 λεπτά αγώνα.

Ήταν η 7η νίκη του Medvedev επί του Τσιτσιπά σε 9 αναμετρήσεις (7-2), με τον Ρώσο να φτάνει τις 13 διαδοχικές νίκες σε Grand Slam διοργανώσεις.

Θα παίξει για 2η διαδοχική χρονιά στον τελικό του Australian Open, όπου είχε χάσει πέρσι από τον Novak Djokovic. Αυτή τη χρονιά ο Medvedev θα αντιμετωπίσει τον Rafael Nadal και σε περίπτωση που κερδίσει θα είναι ο πρωταθλητής στα δυο τελευταία Grand Slams, καθώς και το νέο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.