Επανέρχεται η μουσική, απελευθερώνεται το ωράριο σε διασκέδαση και εστίαση – Παραμένει η πληρότητα 10% στα γήπεδα

489

Την επιστροφή της μουσικής στα καταστήματα διασκέδασης και εστίασης, καθώς και την άρση του περιορισμού στο ωράριο από τις 31 Ιανουαρίου ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων.

Όπως διευκρίνισε όμως ο υπουργός Υγείας, όσον αφορά τη διασκέδαση και την εστίαση παραμένει η απαγόρευση που αφορά στην εξυπηρέτηση μόνο καθήμενων.

Η χαλάρωση των περιορισμών θα τεθεί σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί.

Σε ό,τι αφορά την πληρότητα στα γήπεδα, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι ο περιορισμός της πληρότητας του 10% παραμένει ως έχει, αλλά το μέτρο θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι η απόφαση αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων για την εστίαση ελήφθη αφού ελήφθησαν υπόψη όλα τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και τα δεδομένα για την παραλλαγή Όμικρον.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι λόγω της μη πραγματοποίησης εμβολιασμών κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας “Ελπίς”, παρατείνεται η διάρκεια των πιστοποιητικών εμβολιασμού που έληγαν στις 31 Ιανουαρίου έως και τις 7 Φεβρουαρίου.