Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Ανάγκη αρδευτικών έργων στην Πιερία

Συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

352

Το κρίσιμο ζήτημα της άρδευσης των αγροτικών καλλιεργειών της Πιερίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε πραγματοποιήσει η Βουλευτής με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Στύλιο και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτριο Παπαγιαννίδη.

Η κυρία Μάνη τόνισε ότι σε έναν κατεξοχήν αγροτικό νομό, όπως η Πιερία, η άρδευση είναι ζωτικής σημασίας για τη βιωσιμότητα και την αποδοτικότητα των καλλιεργειών, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες που οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Για το λόγο αυτό και επισήμανε την ανάγκη να προωθηθούν στην Πιερία τα κατάλληλα εγγειοβελτιωτικά και αρδευτικά έργα.

Η ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων, ο σχεδιασμός νέων δικτύων αλλά και ο εκσυγχρονισμός των υφισταμένων δικτύων της περιοχής θα έχουν ευεργετικά αποτελέσματα, αυξάνοντας την παραγωγή και στηρίζοντας στην πράξη τον αγροτικό κόσμο της Πιερίας.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας συμφώνησαν ότι θα είναι σε διαρκή επικοινωνία με τη Βουλευτή για τη διαχείριση αυτού του κρίσιμου θέματος για τις αγροτικές καλλιέργειες της Πιερίας.