ΑΔΕΔΥ Πιερίας: Συνάντηση με διοικητή Γεν. Νοσ. Κατερίνης

294

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Αντιπροσωπεία του νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Πιερίας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Θεόδωρο Σιαμάγκα, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Λάζαρο Φυρινίδη και τη Γενική Γραμματέα Μαρία Αρβανίτη επισκέφτηκε την Τετάρτη 26/1/22 τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Χατζηγεωργίου Γεώργιο προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο την ώρα που είναι σε εξέλιξη δύο παράλληλα επιδημικά κύματα με την όμικρον να επελαύνει και τα ενεργά κρούσματα να εκτοξεύονται σε εκατοντάδες κάθε μέρα στο νομό μας.

Στη συνάντηση τέθηκαν τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων έτσι όπως εκφράζονται και από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

  • Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής Χρηματοδότησης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
  • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά
  • Αναγνώριση του θανάτου από κοροναϊό ως εργατικό ατύχημα.
  • Καμία απόλυση υγειονομικού.
  • Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Κοινή διαπίστωση είναι η έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε όλα τα τμήματα και σε όλες τις κλινικές που έχουν ανάγκη ενίσχυσης προκειμένου να λειτουργήσουν με σχετική ασφάλεια.

Στη συνάντηση τέθηκαν μεταξύ άλλων προβλήματα που αφορούν τους συμπολίτες μας όπως:

  • Τέθηκε το ερώτημα για το επικουρικό προσωπικό που είχε προσληφθεί στην αρχή της πανδημίας. Ο Πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί τη μονιμοποίησή αυτών των εργαζόμενων των οποίων οι συμβάσεις λήγουν σε δυο μήνες. Η απάντηση που μας δόθηκε είναι ότι μάλλον θα παραταθεί η θητεία τους.
  • Τέθηκε επίσης το θέμα της έλλειψης ιατρού ακτινολόγου που δημιουργεί πρόβλημα στη αξιοποίηση ενός υπερσύγχρονου μαστογράφου. Ελάχιστα ραντεβού πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα, πολύ μικρός αριθμός για να εξυπηρετηθούν οι συμπολίτισσές μας, οι οποίες αναγκαστικά ωθούνται να επισκεφθούν ιδιωτικά κέντρα υγείας. Ποια μέτρα θα παρθούν προκειμένου να δοθεί λύση και να καλυφθεί η θέση που βγήκε άγονη καθώς και οι άλλες θέσεις που προκηρύσσονται;
  • στον ψυχιατρικό τομέα, πρότυπο σε όλη την χώρα, έχει ανασταλεί η λειτουργία δυο ψυχιατρικών δομών λόγω έλλειψης προσωπικού και λόγω αναστολών των εργαζομένων. Οι ασθενείς έχουν μεταφερθεί σε άλλες δομές με όλα τα προβλήματα που αυτή η σύμπτηξη συνεπάγεται.

Ο τομέας καθαριότητας σε δύο μήνες παραδίδεται εκ νέου σε εργολάβους και οι εργαζόμενοι με συμβάσεις επιστρέφουν σε καθεστώς ομηρίας ή απολύονται με το χρήματα του ελληνικού λαού να διοχετεύονται στις τσέπες ιδιωτών.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας βρίσκονται στα χέρια μας, είναι δική μας υπόθεση.

Όλοι μαζί στον αγώνα να αναδείξουμε τα προβλήματα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και να διεκδικήσουμε τη λύση τους.

ΟΧΙ στην παράδοση του Εθνικού Συστήματος υγείας σε ιδιωτικά συμφέροντα

ΟΧΙ στις απολύσεις εργαζομένων και σε «ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους

 

Ο Πρόεδρος                             Η Γενική Γραμματέας

Θεόδωρος Σιαμάγκας                Αρβανίτη Μαρία