Σιλβέστερ Τσολάνι: Νεκρός από κοροναϊό ο χρυσός ολυμπιονίκης των κρίκων του Σίδνεϊ

342

Ο χώρος της γυμναστικής και του αθλητισμού θρηνεί το θάνατο του Σιλβέστερ Τσολάνι. Ο Ούγγρος αθλητής των κρίκων «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών, μετά από “μάχη” με τον κοροναϊό.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Ουγγαρίας, ο χρυσός ολυμπιονίκης στους κρίκους το 2000 στο Σίδνεϊ, Σιλβέστερ Τσολάνι, είχε νοσηλευτεί τον Δεκέμβριο με κοροναϊό και είχε περάσει εβδομάδες σε αναπνευστήρα.

Μάλιστα, είχε κάνει πολλά αντιεμβολιαστικά ποσταρίσματα στα social media, αλλά τελικά εμβολιάστηκε πολύ λίγο καιρό πριν να νοσήσει.

«Ο Ολυμπιονίκης αθλητής πέτυχε εξαιρετικά αποτελέσματα όχι μόνο ως αθλητής, αλλά και ως εξαιρετικός σύζυγος και πολύ καλός πατέρας», ανέφερε η Ουγγρική Γυμναστική Ομοσπονδία.

«Ο Θεός να είναι μαζί σου πρωταθλητή», έγραψε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, στο Facebook, αναφερόμενος στον αθλητή που ήταν ένας από τους μεγάλους αντιπάλους του Δημοσθένη Ταμπάκου.

Ο Τσολάνι κέρδισε επίσης το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2002 και το ασημένιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996.