Δημοσκόπηση Abacus: Στις 16 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – “Άλμα” του ΚΙΝΑΛ στο 17%

434

Με υψηλό διψήφιο ποσοστό τόσο στην πρόθεση όσο και στην εκτίμηση ψήφου προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταδεικνύει η δημοσκόπηση της Abacus για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, όπου παράλληλα καταγράφεται η σημαντική άνοδος του Κινήματος Αλλαγής, με τους πολίτες ωστόσο να επικρίνουν την κυβέρνηση για τη διαχείριση της κακοκαιρίας “Ελπίς” που δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην Αττική.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου, η διαφορά του κυβερνώντος κόμματος από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμορφώνεται στις 16 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς εάν γίνονταν εκλογές τώρα η ΝΔ θα ελάμβανε ποσοστό 36%-39%, και ο ΣΥΡΙΖΑ το 20%-23%. Το ΚΙΝΑΛ θα συγκέντρωνε το 18%-21%, ενώ το ΚΚΕ το 6,5%-7,5%, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 θα ελάμβαναν 2%-2,5% έκαστο, ενώ άλλο κόμμα θα ψήφιζε ποσοστό 9%-11% των πολιτών.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στις 14,5 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει το 32%, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 17,5%, το Κίνημα Αλλαγής με 17%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 2% το ΜέΡΑ25 2%.

Επικοινωνιακή η απόφαση για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της κακοκαιρίας “Ελπίς”, αρνητικά κρίνει την κυβέρνηση η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Abacus.

Ειδικότερα, το 67% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά την κυβέρνηση για την “απάντησή” της στην κακοκαιρία, το 25% απαντά “ούτε θετικά ούτε αρνητικά”, ενώ μόλις το 8% κρίνει θετικά την αντίδραση της κυβέρνησης.

Στο ερώτημα του ποιος φταίει για τον εγκλωβισμό των οδηγών στην Αττική Οδό, το 52% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ευθύνεται η εταιρεία διαχείρισης του δρόμου, το 41% αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση και το 7% θεωρεί πως ευθύνονται οι πολίτες.

Για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό, το 42% θεωρεί επικοινωνιακή την απόφαση, το 29% δίκαιη, το 21% την κρίνει παλαιοκομματική, το 7% απαντά “τίποτα από τα παραπάνω”, ενώ 1% απάντησε “δεν ξέρω/δεν απαντώ”.