Australian Open: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΣΤΕΦ – “Εξαφάνισε” τον Sinner και μπήκε 4άδα! (videos+highlights)

Ένας ΤΡΟΜΕΡΟΣ Στέφανος Τσιτσιπάς διέλυσε τον Jannik Sinner με 3-0 σετ και μπήκε θριαμβευτικά στα ημιτελικά του Australian Open, για 3η φορά στα 4 τελευταία χρόνια.

263

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε αναμφίβολα τον καλύτερό του αγώνα φέτος, σέρβιρε εκπληκτικά, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Jannik Sinner και τον συνέτριψε με 6-3, 6-4, 6-2, για να πάρει σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες την πρόκριση για τα ημιτελικά του Australian Open.

Θα είναι η 3η φορά του Τσιτσιπά στα ημιτελικά του Australian Open, μετά το 2019 και το 2021. Συνολικά θα είναι ο 5ος του ημιτελικός σε ένα Grand Slam (1-4), καθώς έχει φτάσει μια φορά στα ημιτελικά και μια φορά στον τελικό του Roland Garros.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών τελείωσε τον αγώνα με 30 winners και 28 αβίαστα λάθη. Το πιο εντυπωσιακό βέβαια, ήταν πως δεν επέτρεψε στον Sinner να φτάσει σε break point σε κανένα σημείο του αγώνα, σερβίροντας εκπληκτικά και κλείνοντας γρήγορα σχεδόν όλα τα service games του. Μόνο μια φορά σε ολόκληρο το ματς έφτασε στο 40-40 service game του Στέφανου, στο 3ο σετ, με τον Έλληνα παίκτη να ανταποκρίνεται με 2 μεγάλα σερβίς και 2 εύκολους πόντους.

Παράλληλα ο Στεφ ήταν πολύ αποτελεσματικός στις δικές του ευκαιρίες, αξιοποιώντας και τα 4 break points που δημιούργησε στο παιχνίδι. “Έσπασε” και στα 3 σετ πολύ νωρίς τον 20χρονο Ιταλό, αποκτώντας προβάδισμα με 3-0 στο 1ο σετ, με 3-1 στο 2ο και με 5-1 στο 3ο, στο οποίο έκανε δυο διαδοχικά breaks σε 3ο (2-1) και 5ο game (4-1).

Σε 2 ώρες και 6 λεπτά ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του ο Στέφανος, που δεν επηρεάστηκε καθόλου ούτε από την αλλαγή των συνθηκών στα μέσα του αγώνα, στο 3-1 του 2ου σετ, όταν σταμάτησε για λίγα λεπτά το ματς εξαιτίας της βροχής και συνεχίστηκε με κλειστή την οροφή.

Ήταν αναμφίβολα ο καλύτερος αγώνας έως τώρα για τον Στέφανο και μια πολύ σημαντική straight sets νίκη σωματικά και ψυχολογικά, αφού προερχόταν από τη δύσκολη επικράτηση στα 5 σετ επί του Taylor Fritz.

Τώρα θα περιμένει την αναμέτρηση του Daniil Medvedev με τον Felix Auger-Aliassime, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό της Παρασκευής.