Σύγκρουση αμαξοστοιχίας με μηχανή κοντά στη Λειβαδιά (video)

313

Λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών στο σιδηροδρομικό δίκτυο, υπήρξε σύγκρουση το βράδυ της Δευτέρας 24/01 μίας μηχανής με την αμαξοστοιχία 54 κοντά στη Λειβαδιά, ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, υπάρχουν μικροτραυματισμοί.

Σύμφωνα με το LamiaReport, κλήθηκε μηχανή από τον σταθμό της Οινόης για να την τραβήξει. Όμως όταν επιχειρήθηκε η προσκόλληση της μηχανής στην αμαξοστοιχία, ίσως από λάθος χειρισμό η μηχανή προσέκρουσε πάνω στο βαγόνι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο μηχανοδηγός, ένας εργαζόμενος και κάποιοι από τους επιβάτες.

Στο σημείο έσπευσε ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία για να απεγκλωβίσει αρχικά τους τραυματίες και στη συνέχεια τους υπολοίπους επιβάτες.

Η αμαξοστοιχία 54 έφτασε λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ στο σταθμό της Δαύλειας, όπου περίμεναν οι διασώστες του ΕΚΑΒ αλλά και πυροσβέστες οι οποίοι και μετέφεραν τους συνολικά 11 τραυματίες στα ασθενοφόρα και οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς.

Όπως αναφέρουν επιβάτες, μεταξύ των τραυματιών είναι και ένα παιδί περίπου 4 ετών που έχει τραυματισθεί στον αυχένα.

Για τη μεταφορά τους με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο οργανώθηκε μία ολόκληρη επιχείρηση καθώς η παλιά εθνική οδός που οδηγεί από τη Λιβαδειά μέχρι την Τιθορέα είναι σχεδόν αδιάβατη λόγω της χιονόπτωσης. Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε ένα κομβόι από εκχιονιστικά μηχανήματα που κατευθύνονταν από τη Λιβαδειά προς τη Δαύλεια για να ακολουθήσουν πίσω τους τα ασθενοφόρα τα οποία κινήθηκαν με αντιολισθητικές αλυσίδες. Λόγω της πυκνής χιονόπτωσης ο δρόμος έκλεισε πάρα πολύ νωρίς και για την επιστροφή των ασθενοφόρων και των τραυματιών στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς χρειάστηκε και πάλι να προπορεύονται εκχιονιστικά μηχανήματα για να ανοίγουν το δρόμο από τα χιόνια.

Σε ό,τι αφορά την αμαξοστοιχία έχει μέσα τους υπόλοιπους επιβάτες, που έχουν ζήσει ένα πραγματικό θρίλερ τη χθεσινή μέρα, θα κινηθεί με έλξη από άλλη μηχανή μέχρι το σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου και οι επιβάτες θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία στη Λαμία καθώς είναι αδύνατον να προχωρήσει το τρένο προς τη Θεσσαλονίκη.

</div>