Australian Open: Μεγάλη ανατροπή και 8άδα για τον Στέφανο (videos+highlights)

676
O Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε 2 φορές πίσω με σετ απέναντι στον Taylor Fritz, κατάφερε όμως να φτάσει στη μεγάλη ανατροπή και να κερδίσει τον Αμερικανό στα 5 σετ, μπαίνοντας για 3η φορά στα 4 τελευταία χρόνια στα προημιτελικά του Australian Open!

Μετά από 3,5 ώρες μιας μεγάλης μάχης στη Rod Laver Arena, o Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγύρισε τελευταίος παρότι βρέθηκε πίσω 2 φορές με σετ, κερδίζοντας τον Taylor Fritz με 4-6, 6-4, 4-6, 6-3, 6-4.

Και οι δυο παίκτες έπαιξαν εκπληκτικό τένις και έδωσαν σπουδαία μάχη. Ο Τσιτσιπάς έφτασε τους 19 άσους και τους 53 winners, ενώ έκανε και 44 αβίαστα λάθη. Στους 52 winners σταμάτησε ο Αμερικανός, που είχε 37 αβίαστα λάθη.

Όλα τα σετ κρίθηκαν στο break, με τον Fritz να πατάει καλύτερα στο court στο 1ο σετ και να το πετυχαίνει στο 7ο game, για το 4-3. Νωρίτερα είχε χάσει κι άλλες ευκαιρίες ο Αμερικανός, που ολοκλήρωσε με love service game το σετ στο 10ο game.

Στο 2ο σετ δεν υπήρξε κανένα break point μέχρι το 10ο game, όταν ο Τσιτσιπάς έφερε σε θέση πίεσης τον Fritz, στο 4-5, δημιούργησε το μοναδικό break point που ήταν και set point και το αξιοποίησε, για το 6-4.

Ο Αμερικανός ωστόσο επανήλθε δυναμικά και απέκτησε ξανά το προβάδισμα, κερδίζοντας το 3ο σετ. Αφού έχασε 4 break points στο 1ο game, ο Fritz έκανε τελικά το break ξανά στο 7ο game για το 4-3. Είχε 3 set points για να κάνει και νέο break στο 9ο game ο Αμερικανός, που τελικά ολοκλήρωσε το σετ στο δικό του σερβίς – και αυτό με love service game – για το 6-4.

Ο Τσιτσιπάς βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και σε ακόμα δυσκολότερη θέση αυτή τη φορά, έδειχνε όμως να πατάει καλύτερα στο court στο 4ο σετ σε σχέση με νωρίτερα. Στο 8ο game κατάφερε να το πιστοποιήσει αυτό και με ένα break, για να πάρει το μεγάλο προβάδισμα με 5-3. Στο 9ο game ο 23χρονος Έλληνας παίκτης χρειάστηκε να επιστρέψει από το 15-40, αλλά κράτησε το σερβίς του και διαμόρφωσε το 6-3.

Και το 5ο σετ ήταν πολύ κλειστό, με τους δυο παίκτες να κρατούν εύκολα τα σερβίς τους στα πρώτα 8 games. Στο 9ο ήρθαν οι πρώτες ευκαιρίες για τον Στεφ, που αξιοποίησε τη δεύτερη και έκανε το μεγάλο break για το 5-4, που του έδωσε τη δυνατότητα να σερβίρει με επιτυχία για τη νίκη στο 10ο game, έπειτα από 3 ώρες και 23 λεπτά στο court.

O Στέφανος βελτίωσε το ρεκόρ του στο Australian Open στο 14-4 νίκες και προκρίθηκε για 3η φορά στα προημιτελικά της διοργάνωσης, στα 4 τελευταία χρόνια.

Και τις άλλες 2 φορές, όπως και τις 4 συνολικά που έπαιξε σε έναν προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης, είχε καταφέρει να μπει και στα ημιτελικά, έχοντας ρεκόρ 4-0 νίκες σε προημιτελικούς major διοργανώσεων.

Την Τετάρτη, στον 5ο του προημιτελικό σε Slam, θα αντιμετωπίσει τον πολύ ταλαντούχο Jannik Sinner, που νωρίτερα σήμερα πήρε μια εντυπωσιακή πρόκριση με straight sets νίκη επί του Alex De Minaur.