Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος – Αστεία πράγματα να ρωτούν πνευματικούς για το εμβόλιο (video)

885

Για ζητήματα της επικαιρότητος μίλησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κκ Γεώργιος στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Εδώ η κατάσταση είναι όπως και σε όλη την Ελλάδα, υπάρχει μια μείωση αλλά γενικώς είναι ίδια κατάσταση και πιστεύουμε όλοι πως θα γίνει καλύτερη η κατάσταση.

Πως βλέπετε τη στάση της Εκκλησίας αλλά και των αρνητών Ιερέων και του Αγίου Όρους;

Κοιτάξτε αυτά είναι ιατρικά θέματα, η Εκκλησία πολύ σωστά έλαβε τις αποφάσεις που έλαβε, έδωσε τις οδηγίες αλλά δυστυχώς καλλιεργήθηκε ένα αρνητικό κλίμα μέσα στην Εκκλησία, που δείχνει ένα σοβαρό έλλειμμα Εκκλησιολογίας μπορούμε να πούμε από τους ανθρώπους αυτούς.

Συνδέουν ένα καθαρά ιατρικό θέμα με άλλα και του δίνουν πνευματικές και εκκλησιαστικές προεκτάσεις, ενώ αυτά είναι θέματα για τα οποία οι γιατροί θα μας μιλήσουν και θα μας πουν τι θα κάνουμε όχι οι πνευματικοί, αλλά πολύς κόσμος δυστυχώς τα συγχέει αυτά.

Ο άλλος ρωτάει τον πνευματικό του αν θα αγοράσει κόκκινο ή κίτρινο αυτοκίνητο ή τι χρώμα θα είναι το σαλόνι που θα βάλει στο σπίτι του; Αυτά είναι αστεία πράγματα και δεν συνδέονται με την πνευματική ζωή.

Όπως διάβασα κάπου και μου άρεσε, δεν εξαρτάται η Σωτηρία της ψυχής μας από το τι φάρμακα θα πάρουμε, αυτά θα μας τα πουν οι γιατροί όχι οι πνευματικοί.

Η στάση της Εκκλησίας ήταν υπεύθυνη και σωστή διότι εμείς δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε το ρόλο του γιατρού όπως και εκείνοι βεβαίως δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον ρόλο του πνευματικού και του κληρικού.

Είναι σαφή τα όρια της επιστήμης και της πνευματικής ζωής, άλλωστε πολλοί επιστήμονες είναι ευλαβείς πιστοί. Οι πραγματικά πνευματικοί άνθρωποι δεν επηρεάστηκαν, οι χλιαροί στην πίστη επηρεάστηκαν. Μπορεί να δίστασαν να πανε να κοινωνήσουν.

Θα πρέπει η θρησκευτικότητα την οποία εκφράζουμε να είναι μεν πηγαία αλλά να στηρίζεται σε Εκκλησιολογικές βάσεις.

Στο ποιος εκπροσωπεί δηλαδή την Εκκλησία.

Είναι έργο του διαβόλου αν κλονισθεί η εμπιστοσύνη των πιστών στους Ποιμένες της Εκκλησίας, δεν πρέπει να κλονίζεται η πίστη ακούγοντας ξέρω γω μοναχές, μοναχούς γεροντάδες που είναι εκτός εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας ή παρακολουθώντας το internet που δεν είναι μια σοβαρή πηγή αυτών των πραγμάτων.

Ο κάθε χριστιανός έχει την ενορία του τον Επίσκοπο του και οι αποφάσεις της Εκκλησίας είναι υπεύθυνες ενώ οι φωνές που ακούγονται είναι ανεύθυνες.