Φεστιβάλ Ολύμπου: Οι “κυβιστήσεις” ή επί το λαϊκότερο οι “κωλοτούμπες” ;

588

Του Ηλία Χρυσικού*

Με αφορμή την εκλογική διαδικασία της προσεχούς Τετάρτης 26 Ιανουαρίου 2022, για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου γράφω δύο αράδες.

Το σχόλιο μου αναφέρεται σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου, καθώς με έκπληξη πληροφορήθηκα -στην εβδομάδα που πέρασε-, ότι ενώ εδώ και καιρό μας γνωστοποιούσαν την απομάκρυνσή τους από τα διοικητικά, εν τούτοις υπέβαλαν και πάλι τις υποψηφιότητες τους.

Θα μου πείτε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους. Σαφώς. Αλλά παράλληλα και έλλειψη σοβαρής υπευθυνότητας από πρόσωπα με δημόσια παρουσία, τα οποία αν μη τη άλλο πρέπει να σέβονται τις αποφάσεις τους και να τις τηρούν στο ακέραιο.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι στη ζωή πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν όρια και πρέπει να αποφασίζουμε όταν έρχεται το πλήρωμα του χρόνου, να αποχωρούμε.

Τα προηγούμενα χρόνια, μέλη του ΔΣ πρόσφεραν πολλά, όπως πρώην πρόεδροι και καλλιτεχνικοί διευθυντές. Αναρωτιέμαι λοιπόν, τι μπορούμε να περιμένουμε από το Φεστιβάλ Ολύμπου στους δύσκολους αυτούς καιρούς ;

Σας γνωρίζω με παρρησία, ότι πολλοί συμπολίτες μου πληροφορούμενοι την πολύχρονη και εκ νέου κάθοδο κάποιων στις εκλογές, μειδιούν και επισημαίνουν: “Καλά αυτοί ακόμα δεν αποχωρούν; Άλλα λένε και άλλα κάνουν…”;

Θέλω να επισημάνω την ρήση του Γερμανού φιλοσόφου, Φρίντριχ Νίτσε, ότι: “Η πιο μεγάλη τέχνη είναι να ξέρεις να αποχωρείς την κατάλληλη στιγμή”.

Και είχε δίκιο, διότι σπουδαίο προσόν είναι να έχουμε την δύναμη να φεύγουμε, όταν οι άλλοι δεν μπορούν να μας “κρατήσουν”.

Και αυτό ισχύει σε όλους τους τομείς. Αν δεν μπορούν να εκτιμήσουν την αξία μας, αν δεν μας σέβονται, αν δεν μας το δείχνουν -τόσο με τη συμπεριφορά, όσο και με τις πράξεις τους-, ότι επιθυμούν να είμαστε δίπλα τους, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραμένουμε εκεί.

Κι όταν αποχωρήσουμε και νιώσουν την έλλειψή μας, δεν θα πρέπει να γυρίσουμε, διότι αυτό που έχει σημασία είναι να συνειδητοποιήσουν πόσο ικανοί, άξιοι και αποτελεσματικοί είμασταν.

Κλείνοντας εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους. Τα είπα δημόσια και τα γράφω, ότι οι “κυβισθήσεις” ή επί το λαϊκότερο οι “κωλοτούμπες”, συνταιριάζουν απόλυτα στα τελευταία δρώμενα του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.).

 

 

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος – δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση Ν. Πιερίας 92,2 στα fm & αρθρογράφος του pierianews.gr