Δείτε ποιο είναι το κατοικίδιο που ταιριάζει περισσότερο στο ζώδιο σας

358

Είναι αποδεδειγμένο ότι η παρουσία ενός κατοικιδίου στο σπίτι έχει πολλαπλά οφέλη στον άνθρωπο, όπως την ανάταση της ψυχολογικής κατάστασης, την αγνή και ανιδιοτελή παρέα, την αφοσίωση, την υπευθυνότητα και πολλά ακόμη. Για να φτάσει όμως κάποιος σ’ αυτό το σημείο, θα πρέπει πρώτα να κάνει την σωστή επιλογή ζώου, ανάλογα με τις ανάγκες του και το τι μπορεί να προσφέρει στον νέο του φίλο.

Ένα κατοικίδιο είναι μια μεγάλη δέσμευση και χρειάζεται χρόνο, χρήματα και φροντίδα. Όλα τα κατοικίδια έχουν διαφορετικές προσωπικότητες, και αν αποφασίσετε να επιλέξετε ένα, είναι σημαντικό να βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο ζωής, στον χώρο διαβίωσης σας, ακόμα και στο ζώδιο σας.

Αν λοιπόν πιστεύετε ότι το ζώδιο στο οποίο ανήκουμε αντικατοπτρίζει αρκετά την προσωπικότητα μας, παρακάτω ακολουθούν μερικές ιδέες για το ποιο κατοικίδιο είναι καλύτερο για εσάς με βάση το ζώδιο σας.

Κριός (21 Μαρτίου – 19 Απριλίου): Κουτάβι

Ο Κριός είναι το πιο τολμηρό και παθιασμένο απ’ όλα τα ζώδια. Έχει πολύ ενέργεια και αυτός είναι ο λόγος που κινείται συνεχώς. Τείνει επίσης να είναι πολύ κοινωνικός και του αρέσει να περνάει καλά. Ένα μικρό κουτάβι είναι ιδανικό για οποιονδήποτε Κριό, καθώς θα του δώσει όλη την προσοχή που απαιτεί.

Ταύροι (20 Απριλίου – 20 Μαίου): Γάτα

Όπως και οι περισσότερες γάτες, οι Ταύροι λατρεύουν να χαλαρώνουν και να απολαμβάνουν τα απλά πράγματα στη ζωή. Ο Ταύρος είναι γνωστό ότι είναι ισχυρός, αξιόπιστος, αισθησιακός και δημιουργικός, και τα πηγαίνει αρκετά καλά με τις γάτες, καθώς είναι ευγενή ζώα.

Δίδυμοι (21 Μαίου – 20 Ιουνίου): Παπαγάλος

Οι Δίδυμοι είναι ομιλητικοί, εκφραστικοί και περίεργοι. Το καλύτερο κατοικίδιο για αυτούς είναι ένα ζώο το οποίο θα μπορούσε να τους μιλήσει πίσω, όπως ένας παπαγάλος. Γενικά ο Δίδυμος λατρεύει τα ιδιαίτερα και ξεχωριστά ζώα, τα οποία όχι είναι μόνο έξυπνα, αλλά και αρκετά ενδιαφέροντα.

Καρκίνος (21 Ιουνίου – 22 Ιουλίου): Λαγουδάκι

Οι καρκίνοι είναι προστατευτικοί, συναισθηματικοί και συμπονετικοί. Εκτιμούν τη ζωή στο σπίτι και την άνεση, οπότε ένα μικρό και ευαίσθητο ζώο, όπως ένα λαγουδάκι, το οποίο έχει ανάγκη από αγάπη και προσοχή είναι ιδανικό για αυτούς.

Λέων (23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου): Γάτα Βεγγάλης

Ως Λέων, σας αρέσει να είστε πάντα το κέντρο της προσοχής και να περιβάλλεστε από όμορφα, εξωτικά πράγματα. Δεν θέλετε το κατοικίδιο ζώο σας να είναι διαφορετικό, επομένως χρειάζεστε κάτι που θα ξεχωρίζει, όπως μια γάτα Βεγγάλης.

Παρθένος (23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου): Χάμστερ

Ο Παρθένος είναι γνωστό ότι αγαπάει την τάξη και την καθαριότητα, οπότε ένα μικρό ζώο, όπως ένα χάμστερ, το οποίο είναι εύκολο να καθαριστεί και δεν χρειάζεται πολύ προσοχή, θα ήταν το τέλειο κατοικίδιο για αυτό πιστό και πρακτικό ζώδιο.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου): Γάτα ή Λαγουδάκι

Ως Ζυγός, σας αρέσει να περιβάλλεστε από όμορφα πράγματα, που σημαίνει ότι θέλετε ένα κατοικίδιο που θα προσελκύσει επίσης κάποια προσοχή. Ένα λαγουδάκι ή μια γάτα Αγκύρας είναι ιδανικά για αυτόν, αφού θα κάνουν καλό και στην ψυχολογία του.

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου): Ιγκουάνα

Ο Σκορπιός είναι συναιθηματικός, μυστηριώδης και έχει μια σκοτεινή πλευρά. Θα μπορούσε άνετα να περιποιείται ένα ερπετό, όπως ένα ιγκουάνα ή ακόμα και ένα φίδι, καθώς θα εκτιμήσει την μυστηριώδη φύση και την απόκοσμη ομορφιά του.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου): Σκύλος

Ο Τοξότης είναι ένα ζώδιο που είναι αρκετά τολμηρό και γενικά του αρέσει να βρίσκεται συνεχώς εν κινήσει. Το ιδανικό κατακοίδιο για αυτόν είναι ένας σκύλος, ο οποίος θα μπορεί να τον συνοδεύει στις περιπλανήσεις του.

Αιγόκεροι (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου): Ινδικό χοιρίδιο

Οι Αιγόκεροι είναι γνωστό ότι είναι εργασιομανείς. Ενώ μπορεί να είναι απασχολημένοι με τη τους δουλειά αρκετά συχνά, είναι επίσης εξαιρετικά υπομονετικοί και μπορούν να δώσουν στο κατοικίδιο τους την φροντίδα και την αγάπη που χρειάζεται. Ένα Ινδικό χοιρίδιο είναι ιδανικό γι’ αυτούς.

Υδροχόος: (20 Ιανουαρίου – 19 Φεβρουαρίου): Μίνι γουρουνάκι

Ο Υδροχόος είναι ένα ιδιόμορφο, διασκεδαστικό και ευφάνταστο άτομο, οπότε ένα μη παραδοσιακό κατοικίδιο, όπως ένα μίνι γουρουνάκι, θα ταιριάζει με την παιχνιδιάρικη προσωπικότητά του.

Ιχθείς (20 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου): Χρυσόψαρα

Οι Ιχθείς είναι ένα αρκετά στοργικό και συναισθηματικό ζώδιο. Αν και ακούγεται κλισέ, λόγω της φύσης του ζωδίου τους, τα χρυσόψαρα είναι ένα κατοικίδιο που ταιριάζει σε αυτούς.