Δωρεάν διανομή του βιβλίου  «Οι νέοι μπροστά στο θαύμα του 1821» σε σχολεία της Πιερίας

469

Σε μια αξιόλογη κίνηση, συγγραφής, έκδοσης και δωρεάν διανομής ενός σύγχρονου και πρότυπου βιβλίου που είναι αφιερωμένο στην Ελληνική Επανάσταση με τίτλο «Οι νέοι μπροστά στο θαύμα του 1821. 200 χρόνια από την Επανάσταση» προχώρησε η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Κατόπιν πρωτοβουλίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου και σε αγαστή συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α΄ θμιας και Β΄ θμιας Εκπαίδευσης νομού Πιερίας, το βιβλίο διανεμήθηκε σε μαθητές Δ’,  Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου καθώς και στους  εκπαιδευτικούς.

Η έκδοση του συγκεκριμένου βιβλίου, συγγραφέας του οποίου είναι ο Ιερέας Κων/νος Κοσμάς, φιλόλογος στο 5ο Λύκειο Κατερίνης, έγινε στο πλαίσιο των δράσεων της Ιεράς  Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για τον επετειακό εορτασμό της Επανάστασης του 1821, ενώ η χρηματοδότηση πραγματοποιήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Στόχος της καλαίσθητης αυτής έκδοσης είναι να παρέχει πληροφορίες για το ξέσπασμα της Επανάστασης του 1821 και την κατάκτηση της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Επιπλέον, η έκδοση συμβάλλει στην ανάδειξη των ιστορικών γεγονότων και της ευρύτερης ιστορικής συγκυρίας, προβάλλει τις ιδέες και τις συλλογικές κατακτήσεις που η Επανάσταση έφερε στο προσκήνιο, συστήνει μορφές και πρόσωπα του Αγώνα που έδρασαν κατά την Επανάσταση.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, αφού ευχαρίστησε  την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου για την χρηματοδότηση της έκδοσης και τις Διευθύντριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κα Φλώρα Σορώτου και κα Μεταξία Τσιαργαλή για τη γόνιμη συνεργασία τους, δήλωσε χαρακτηριστικά. «Διανείμαμε το συγκεκριμένο βιβλίο στα σχολεία του νομού μας, προκειμένου οι μαθητές να έχουν την ευκαιρία μέσα από την έκδοση αυτή να γνωρίσουν τους αγωνιστές του 1821, ήρωες που εμφορήθηκαν από υψηλές αξίες,  ιδέες και ιδανικά. Η τοπική μας Εκκλησία σε αγαστή συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και όλους τους τοπικούς φορείς αναδεικνύει τα σύμβολα και τα μηνύματα της Επανάστασης παράλληλα με τον καταλυτικό ρόλο και τη συμβολή της Εκκλησίας στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα, δημιουργώντας προοπτική για ένα καλύτερο αύριο για τους νέους και τις νέες της Πιερίας».