Australian Open: “Σκόνταψε”, αλλά δεν έπεσε ο Στεφ! (videos+highlights)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε την πρώτη του απώλεια σετ στο φετινό Australian Open, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να κερδίσει τον Sebastian Baez με 3-1 και να πάρει την πρόκριση για τον 3ο γύρο της διοργάνωσης.

642

Δεν ήταν και στο καλύτερό του απόγευμα και δεν είχε εύκολο έργο ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος πάντως κατάφερε να κερδίσει τον Sebastian Baez με 7-6 (1), 6-7 (5), 6-3, 6-4 και να προκριθεί στους “32” καλύτερους του Australian Open.

Ο Τσιτσιπάς πέτυχε 12 άσους και 44 winners στο σημερινό παιχνίδι, υπέπεσε όμως και σε 63 αβίαστα λάθη, ενώ είχε απέναντί του έναν μαχητικό και ταλαντούχο αντίπαλο, που τον ταλαιπώρησε για περίπου 3,5 ώρες στη Margaret Court Arena.

Παρότι έχασε 7 ευκαιρίες για να προηγηθεί με break νωρίς στο 1ο σετ και σε δυο games του Baez ήταν μπροστά με 0-40, ο Στέφανος λίγο έλειψε να μπει από νωρίς σε περιπέτειες, καθώς ο Αργεντινός έκανε το πρώτο break και προηγήθηκε με 5-4.

Ο Στέφανος απάντησε άμεσα και έκανε το break back στο game που ο 21χρονος σέρβιρε για την κατάκτηση του σετ, παραμένοντας έτσι σ’ αυτό και ισοφαρίζοντας σε 5-5. Λίγο αργότερα οι δυο παίκτες οδηγήθηκαν σε tie-break και εκεί ο Στεφ ήταν πολύ καλύτερος, για να χάσει μόνο έναν πόντο (7-1).

Το 2ο σετ ήταν διαφορετικό, καθώς κανείς από τους δυο δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στο αντίπαλο σερβίς, πήγε όμως και αυτό σε tie-break. Αυτή τη φορά ο Baez, ο οποίος ήταν πολύ πιεστικός στα τελευταία service games του Στέφανου, κατάφερε να το κατακτήσει με 7-5. Ο Στέφανος είχε μεγάλη ευκαιρία για να το κερδίσει και αυτό και να προηγηθεί με 2-0 σετ, καθώς ήταν μπροστά με 4-2 και 5-3, έχασε όμως τους 4 επόμενους πόντους.

Μετά από 2 ώρες αγώνα, το παιχνίδι ξανάρχιζε ουσιαστικά από την αρχή, με την ισοφάριση του Baez. Ο Τσιτσιπάς ανταποκρίθηκε καλά σ’ αυτή την εξέλιξη και απέκτησε γρήγορα ένα προβάδισμα ασφαλείας στο 3ο σετ, στο οποίο έκανε απανωτά break και προηγήθηκε με 5-0. Έχασε διπλό set point στο 0-5, 15-40 για να κάνει και το bagel o Έλληνας πρωταθλητής, κάτι που του στοίχισε στον ψυχολογικό τομέα, αφού επέτρεψε στον Baez να μειώσει σε 5-3 αργότερα.

Έσβησε μάλιστα set point και στο σερβίς του Τσιτσιπά στο 7ο game ο Αργεντινός, για να κάνει το 5-2 με break και αργότερα να κρατήσει το σερβίς του για το 5-3. Το 9ο game, το 2ο που σέρβιρε για τη νίκη ο Στεφ, πήγε στο 30-30, αλλά ο 23χρονος Έλληνας ολοκλήρωσε το σετ χωρίς να πάει σε νέες περιπέτειες και έκανε το 6-3.

Και το 4ο σετ ήταν ελεγχόμενο για τον Στέφανο, που έκανε το break στο 3ο game και πέρασε μπροστά με 2-1. Ο Baez κράτησε τη διαφορά στο ένα break, αυτή τη φορά όμως δεν βρήκε ευκαιρίες στο σερβίς του Στέφανου, που έμεινε δυνατός ως το τέλος από τη γραμμή του σερβίς και με ένα love service game στο 10ο game (6-3) “σφράγισε” τη νίκη, έπειτα από 3 ώρες και 22 λεπτά παιχνιδιού.

Τέλος καλό, όλα καλά για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που θα αναμετρηθεί στον επόμενο 3o γύρο με τον Benoit Paire ο οποίος έβγαλε πριν από λίγο τον Grigor Dimitrov από το Australian Open.

Για 4η διαδοχική χρονιά μπήκε πάντως στους “32” του αυστραλιανού Grand Slam o Έλληνας τενίστας, ο οποίος βελτίωσε το ρεκόρ του στο Melbourne Park στο 12-4 νίκες.