Australian Open: Straight sets και πρόκριση για την Μαρία Σάκκαρη, στις “32” (video)

Η Μαρία Σάκκαρη έδειξε χαρακτήρα όταν τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα και απέφυγε τις περιπέτειες κερδίζοντας την Qinwen Zheng με 2-0 σετ, για να προκριθεί στις "32" καλύτερες του Australian Open.

381

Δείχνοντας βελτιωμένη σε σχέση με το παιχνίδι της πρεμιέρας της, η Μαρία Σάκκαρη επιβλήθηκε της Qinwen Zheng με 6-1, 6-4 και πήρε σε 89 λεπτά το εισιτήριο για τον 3ο γύρο του Australian Open.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, Νο.5 στο ταμπλό, πέτυχε 18 winners και έκανε 15 αβίαστα λάθη. Μπορούσε να πάρει και νωρίτερα την πρόκριση, καθώς είχε match point για το 6-1, 6-2, τελικά όμως το έκανε έστω και αργότερα στο 2ο σετ, χωρίς να χρειαστεί να μπει σε 3ο.

Η Σάκκαρη έχασε μόνο ένα game στο 1ο σετ, το πρώτο, στο οποίο είχε μάλιστα 2 break points για να “σπάσει” το σερβίς της 19χρονης Κινέζας, που το υπερασπίστηκε τελικά και προηγήθηκε. Ακολούθησε ωστόσο ένας μονόλογος από την 26χρονη Ελληνίδα, που κυριαρχούσε στο court και πήρε 9 games στη σειρά, για να προηγηθεί με 6-1, 3-0.

H Zheng, η οποία πήρε ιατρικό τάιμ άουτ μετά το τέλος του 1ου σετ καθώς φάνηκε να αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στο πέλμα του αριστερού της ποδιού, δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να παλεύει, ενώ όσο περνούσε η ώρα είχε και λιγότερο άγχος, ρίσκαρε περισσότερο και φαινόταν να νιώθει καλύτερα στο court.

Η Σάκκαρη χρειάστηκε να επιστρέψει από το 0-30 στο 7ο game για να κάνει το 5-2 και πίεσε αργότερα για να τελειώσει το ματς στο 8ο game, με την Zheng να σβήνει match point και να κρατάει το σερβίς της μετά από 4 ισοπαλίες για το 5-3.

Αυτό κράτησε ζωντανή την Κινέζα, που έσβησε δυο ακόμα match points στο 5-3, 40-15 και έκανε το πρώτο της break στο ματς, για να μειώσει σε 5-4 και να επιστρέψει για τα καλά στο 2ο σετ.

Η Σάκκαρη σ’ αυτό το κρίσιμο σημείο φρόντισε να μην μπει σε μεγαλύτερες περιπέτειες και να τελειώσει το παιχνίδι στο επόμενο game. Έσβησε ένα game point για το 5-5 και έμεινε στο 10ο game η Ελληνίδα, που είχε ένα ακόμα match point, το 4ο συνολικά, το οποίο αξιοποίησε για να ολοκληρώσει το ματς σε 1 ώρα και 29 λεπτά.

 

Για 4η φορά στην καριέρα της προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Australian Open η Σάκκαρη, η οποία έφτασε τις 10 νίκες στο τουρνουά, σε 16 αναμετρήσεις.

Θα διεκδικήσει τη 2η είσοδό της στη 2η εβδομάδα του αυστραλιανού major την Παρασκευή, απέναντι στη Veronika Kudermetova. Η Ρωσίδα, Νο.28 στο ταμπλό, κέρδισε νωρίτερα σήμερα την Elena-Gabriela Ruse, με 6-2, 7-5.