Θεσσαλονίκη: θύμα βιασμού 24χρονη

Θύμα βιασμού κατήγγειλε ότι έπεσε μία 24χρονη. Η σύλληψη ενός 27χρονου, η ανάρτηση που παραδεχόταν το γεγονός και η διάψευση λίγο αργότερα.

484

“Αυτό που έπαθα εγώ, δεν θέλω να το πάθει κανένα άλλο κορίτσι. Δεν θα κάνω πίσω”. Τη φράση αυτή έλεγε και ξανάλεγε στον δικηγόρο της Θανάση Ζιώγα, έξω από το γραφείο της ανακρίτριας, η 24χρονη κοπέλα, η οποία όπως κατήγγειλε, έπεσε θύμα βιασμού μετά από πρωτοχρονιάτικο πάρτι στη σουίτα πεντάστερου ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης.

Η κοπέλα είναι φανερά σοκαρισμένη αλλά και αποφασισμένη να παλέψει για να πληρώσουν οι υπεύθυνοι. Η ίδια παίρνει κουράγιο από τους φίλους και γνωστούς που στάθηκαν στο πλευρό της και προσπαθούν να τη στηρίξουν ψυχολογικά.

“Καταλαβαίνετε ότι το κορίτσι είναι ψυχολογικά ράκος. Βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ γιατί μία τέτοια πράξη ισοπεδώνει την προσωπικότητα μίας νέας κοπέλας” λέει στο Thesstoday.gr ο δικηγόρος της, Θανάσης Ζιώγας. “Είναι ένα κορίτσι σεμνό και ιδιαίτερα πολύ χαμηλών τόνων. Με έχει συγκινήσει όμως το γεγονός ότι δεν το βάζει κάτω. Πρέπει να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι. Κάποιοι δεν μπορεί να μένουν κρυμμένοι για πάντα. Κι ο ρόλος ο δικός μας είναι να τους ξεμπροστιάσουμε και να χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του”.

Ο δικηγόρος της 24χρονης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι πρόκειται για «μεγάλο κύκλωμα, όχι κυκλωματάκι και πρέπει να εξαρθρωθεί», τόνισε.

Μετά την καταγγελία συνελήφθη ένας 27χρονος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφού απολογήθηκε στις ανακριτικές αρχές, ενώ η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εν τω μεταξύ, ο φερόμενος ως δράστης κατήγγειλε κλοπή του κινητού του και ξυλοδαρμό, το βράδυ που καταγγέλλεται ο βιασμός. Ο 27χρονος που φέρεται να είχε κάνει ανάρτηση στην οποία παραδεχόταν ότι τον προσκάλεσε, επανήλθε με νέα ανάρτηση το βράδυ του Σαββάτου.

Ο νεαρός καταγγέλλει πως έπεσε θύμα κλοπής του κινητού του και θύμα ξυλαδαρμού.  Σύμφωνα με τον ίδιο, μόλις χθες ανέκτησε το κλεμμένο κινητό του και δεν ήταν αυτός που έκανε την ανάρτηση με την παραδοχή και τη συγγνώμη πριν από δύο μέρες.

Σχολιάζοντας το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, είπε ότι «η δικαιοσύνη οφείλει να διαλευκάνει απόλυτα τα ζητήματα αυτά με βάση τους νόμους και τα εργαλεία που διαθέτει. Η κυβέρνηση έχει κάνει πράγματα να στηρίξει τα θύματα κακοποίησης και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο ποινικός κώδικας».