Υπό κράτηση o Τζόκοβιτς – Την Κυριακή η οριστική απόφαση

435

Εχει ”κουράσει” το σίριαλ της συμμετοχής του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Αυστραλιανό Όπεν, αλλά και το αν θα ανακληθεί ή όχι οριστικά η βίζα στον Σέρβο σούπερ σταρ του τένις. Ωστόσο, τα επεισόδια διαδέχονται το ένα το άλλο, καθώς ο Νόλε θα τεθεί ξανά υπό κράτηση μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, τοπική ώρα Αυστραλίας (μεσημέρι στην Ελλάδα) η Κυβέρνηση της Αυστραλίας αποφάσισε να αναστείλει για ένα 48ωρο την απέλαση του Τζόκοβιτς από τη χώρα, μετά την ακύρωση της βίζα που του είχε χορηγηθεί για την είσοδό του στη χώρα, στις 5 Ιανουαρίου.

Την Κυριακή το Ομοσπονδιακό δικαστήριο πρόκειται να συνεδριάσει προκειμένου να εξετάσει τη νέα έφεση που κατέθεσαν οι δικηγόρου του Σέρβου άσου, ύστερα από την απόφαση του Αυστραλού υπουργού μετανάστευσης να ακυρώσει τη βίζα του Τζόκοβιτς, την Παρασκευή το πρωί.

Έτσι τόσο η συμμετοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς στο αυστραλιανό όπεν όσο και αν θα του απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα, για τα επόμενα τρία χρόνια, θα κριθεί οριστικά με την απόφαση της Κυριακής, πού θα ανακοινώσει ο δικαστής Άντονι Κέλι.

Τα τελευταία επεισόδια του “σίριαλ”

Η απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης την Παρασκευή να ακυρώσει ξανά τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς, έφερε νέα ακρόαση στο δικαστήριο για έφεση από την πλευρά του Σέρβου τενίστα.

Οι δικηγόροι του κατηγόρησαν τον υπουργό Άλεξ Χοκ για ενέργεια που είχε ως στόχο τους αντιεμβολιαστές στην Αυστραλία και όχι τον ίδιο τον “Νόλε” και ζήτησαν να εκδικαστεί άμεσα η υπόθεση.

Ο δικαστής Kelly άκουσε τις θέσεις τους, όπως και τον νομικό σύμβουλο της κυβέρνησης και στη συνέχεια πήρε μία σειρά από αποφάσεις. Αρχικά, απαίτησε να μην απελαθεί ο Τζόκοβιτς μέχρι να υπάρξει νέα εκδίκαση της έφεσής του.

Στη συνέχεια τόνισε ότι η υπόθεση θα μεταφερθεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, κάτι που δεν επιθυμούσε η πλευρά του Σέρβου τενίστα.

Από εκεί και πέρα, ο Τζόκοβιτς θα παραμείνει με τους δικηγόρους του την Παρασκευή, ώστε το Σάββατο το πρωί (8:00 τοπική ώρα Αυστραλίας) να μεταφερθεί στο υπουργείο Μετανάστευσης (ή σε άλλο μέρος που θα συμφωνήσουν οι δύο πλευρές, υπό το φόβο επεισοδίων) για να καταθέσει, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να τεθεί ξανά υπό επιτήρηση στο ξενοδοχείο με τους παράτυπους μετανάστες. Θα βγει δε από αυτό την Κυριακή (16/01), ώστε να μεταβεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο για τη νέα ακροαματική διαδικασία, που θα πάρει και την οριστική απόφαση για την ανάκληση ή μη της βίζα του Σέρβου άσου, καθώς και τη συμμετοχή του στο Όπεν της Μελβούρνης.

Οι διοργανωτές του Grand Slam, μετά την τελευταία εξέλιξη, ανακοίνωσαν ότι εφόσον η δικαστική απόφαση δικαιώσει για δεύτερη φορά τον Τζόκοβιτς, τότε ο Σέρβος θα αγωνισθεί κανονικά στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης, την προσεχή Δευτέρα, στοχεύοντας στην κατάκτηση του 10ου τίτλου στη Μελβούρνη και 21ου Grand Slam στη συνολική του καριέρα, έως και σήμερα.