Η Αυστραλία ακύρωσε για 2η φορά τη βίζα του Djokovic

Η βίζα του Novak Djokovic ακυρώθηκε για δεύτερη φορά από την αυστραλιανή κυβέρνηση, μετά από την απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης, Alex Hawke

509

4 μέρες μετά από την δικαίωση του Novak στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας, το Υπουργείο Μετανάστευσης, που είχε το δικαίωμα να παρέμβει και να αλλάξει την απόφαση, ακύρωσε τελικά ξανά τη βίζα του Σέρβου τενίστα.

“Έκανα σήμερα χρήση της εξουσίας μου, σύμφωνα με τον μεταναστευτικό νόμο, για να ακυρώσω τη βίζα του κυρίου Djokovic, για λόγους υγείας και σωστής τάξης, στο πλαίσιο του δημόσιου συμφέροντος”, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Hawke.

“Για τη λήψη αυτής της απόφασης, έχουν εξεταστεί προσεκτικά όλα τα στοιχεία που μου παρείχαν το Υπουργείο Μετανάστευσης, η Συνοριακή Αρχή της Αυστραλίας και ο κύριος Djokovic. Η κυβέρνηση Morrison, είναι δεσμευμένη να προστατεύσει τα σύνορα της Αυστραλίας, ειδικά όσον αφορά την πανδημία Covid-19”, πρόσθεσε ο Υπουργός.

Η νομική ομάδα του Djokovic δεν έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση στην απόφαση του Υπουργού (όπως είχε κάνει μετά από την πρώτη ακύρωση), έχει όμως δικαίωμα να κάνει ένσταση και να την αμφισβητήσει. Αν δεν το κάνει, ο Djokovic θα πρέπει να αποχωρήσει άμεσα από τη χώρα. Αν το κάνει, όπως αναφέρουν όλες οι πηγές, ελπίζει σε ένα άμεσο αποτέλεσμα, αφού βρισκόμαστε μόλις 3 μέρες μακριά από την έναρξη του Australian Open (17/01).

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πηγές και γίνει η ένσταση, οι δικηγόροι του Djokovic ελπίζουν σε μια άμεση ακρόαση από το δικαστήριο, που θα κινηθεί με πιο γρήγορους ρυθμούς, ελαχιστοποιώντας τη διάρκεια των γραπτών υποβολών και των προφορικών αποδείξεων.

Αν η υπόθεση καταλήξει ξανά στο δικαστήριο, η πλευρά του Djokovic ελπίζει προφανώς να εκδικαστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο και να υπάρχει οριστική απόφαση έως την Κυριακή, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με το Australian Open.

Σ’ αυτή την περίπτωση, η υπόθεση θα επιστρέψει στον ομοσπονδιακό δικαστή Anthony Kelly για ακρόαση. Θυμίζουμε πως ο Kelly ήταν ο άνθρωπος που δικαίωσε τον Djokovic την περασμένη Δευτέρα, ανατρέποντας την πρώτη ακύρωση της βίζας του.