Σήμερα η πρώτη δίκη για το ελληνικό #metoo: Στο εδώλιο πρώην προπονητής για σεξουαλική κακοποίηση

352

Η ώρα τηςδικαστικής κρίσης για την πρώτη υπόθεση που αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο του ελληνικό #metoo έφτασε. Σήμερα δικαστές και ένορκοι ανεβαίνουν στην έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας προκειμένου να δικάσουν τον 39χρονο πρώην προπονητή της ιστιοπλοΐας για τη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης αθλήτριάς του πριν από 11 χρόνια.

Ο πρώην προπονητής της ιστιοπλοΐας, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος από τον περασμένο Ιανουάριο στις φυλακές Τρίπολης, καλείται να λογοδοτήσει για τρεις κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις: Για βιασμό κατ’ εξ κολούθησηαποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.

Η εν λόγω υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας, μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου και είχε προκαλέσει την οργίλη αντίδραση της κοινής γνώμης έπειτα από τους προκλητικούς ισχυρισμούς που προέβαλε ο κατηγορούμενος ότι δεν ήταν βιασμός αλλά ερωτική σχέση με τη συναίνεση της ανήλικης την οποία μάλιστα ήθελε να παντρευτεί.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, η αθλήτρια αναζήτησε τη Σοφία Μπεκατώρου μέσω Facebook και της έστειλε μήνυμα ζητώντας της να συναντηθούν.