Είστε singles; Αυτή είναι η μεγαλύτερη τάση φέτος για να βγείτε σωστό ραντεβού

218

Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να ξεκινήσετε τη νέα χρονιά με μια νέα υγιεινή συνήθεια γνωριμιών: «στεγνό ραντεβού». Τι εννοούμε ως στεγνό; Να μην καταναλώσετε ποτό στα ραντεβού και να είστε νηφάλιοι.

Η εφαρμογή γνωριμιών Bumble το ανέφερε ακόμη και ως νέα τάση για το 2022.

Σύμφωνα με τον Bumble, το 54% των άγαμων ανθρώπων προσέχουν περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο βγαίνουν ραντεβού και αυτό έχει επίσης επηρεάσει τις συνήθειές τους στο ποτό. Αυτή η αλλαγή ήταν αργή, αλλά σταδιακή. Από το 2019, ακόμη και ο εθνικός μέσος όρος των ανθρώπων που πίνουν μειώθηκε κατά 5%.

Αυτή η νέα τάση εφιστά την προσοχή σε μια τοξική συνήθεια γνωριμιών που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν υπόψη τους,  η εξάρτηση από το αλκοόλ για να χαλαρώσουν δύο άτομα που γνωρίζονται είναι κάτι που στην πραγματικότητα είναι σημάδι άγχους. Ο Ντιν Χάρισον, ένας ρομαντικός αισιόδοξος που αναζητά σχέση, μοιράστηκε με το Toronto Star ότι το να μιλήσει για τη νέα του υγιεινή συνήθεια πριν από τα πρώτα ραντεβού ήταν χρήσιμο. Το «ξηρό ραντεβού» είναι σίγουρα νέα τάση, επομένως όσο πιο γρήγορα μπορείτε να είστε ξεκάθαροι σχετικά με την επιλογή του τρόπου ζωής σας, τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να εξαλείψετε όσους δεν… ευθυγραμμίζονται.

Μην ανησυχείτε, όλοι έχουν ελλείψεις. Η καθηγήτρια ψυχολογίας Abby Goldstein προτείνει να έχουν «μερικές ιδέες για σημαντικές ερωτήσεις που θέλουν να μάθουν για το άλλο άτομο». Επίσης, δοκιμάστε να ορίσετε ημερομηνίες για ώρες της εβδομάδας που δεν επικεντρώνονται στο αλκοόλ. Μια βόλτα στο πάρκο την Τετάρτη κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος ή συναντήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας το Σαββατοκύριακο.

Η καλύτερη ιδέα: πηγαίνετε σε ένα χώρο που δεν σερβίρει αλκοόλ.

Το να νιώθετε αυτοπεποίθηση χωρίς το κοινωνικό σας «λιπαντικό» μπορεί να χρειαστεί κάποια προσαρμογή στην αρχή. Με τον καιρό, θα βρείτε φυσικά το αυθεντικό groove σας και θα γίνετε πιο άνετοι.