Το δικαστήριο δικαίωσε τον Djokovic ωστόσο συνελήφθη στη συνέχεια για απέλαση

413

Μια πολύ σημαντική πρώτη νίκη ήρθε για τον Novak Djokovic, καθώς ο δικαστής Anthony Kelly αποφάνθηκε πως η απόφαση της ακύρωσης της βίζας του ήταν “παράλογη” και ο Σέρβος τενίστας θα πρέπει να αφεθεί άμεσα ελεύθερος.

Κατά τη διάρκεια του διαλλείματος και μετά από μια πολύωρη εκδίκαση της έφεσης του κορυφαίου παίκτη του κόσμου, οι δυο πλευρές ήρθαν σε διακανονισμό, με την κυβέρνηση της Αυστραλίας να καλύπτει τα έξοδα και να αφήνει ελεύθερο τον Nole μέσα σε 30 λεπτά, παραδίδοντας το διαβατήριο και τα προσωπικά του αντικείμενα.

Ο δικαστής Kelly έδειξε από νωρίς πως κατανοούσε τη μεριά του Djokovic, συμφωνώντας με τους συνηγόρους του Σέρβου. Σε ένα καθοριστικό σημείο της δίκης μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά: “Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει αυτός ο άνθρωπος για να μπει στην Αυστραλία”, εννοώντας πως είχε κάνει ότι ακριβώς του ζητήθηκε για να εισέλθει στη Μελβούρνη και παρόλα αυτά ταλαιπωρήθηκε από τις αρχές.

Ωστόσο, η απόφαση του δικαστή Kelly δεν σημαίνει πως το θρίλερ έχει τελειώσει. Όπως ενημέρωσε ο δικηγόρος της αυστραλιανής κυβέρνησης, Christopher Tan, ο Υπουργός Μετανάστευσης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Αυστραλίας, Alex Hawke, έχει τη δικαιοδοσία να ακυρώσει εκ νέου τη βίζα του Djokovic.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα σημάνει το τέλος του Djokovic από το Australian Open, αφού αν ακυρωθεί οριστικά η βίζα του δεν θα μπορεί να επιστρέψει στη χώρα για τα επόμενα 3 χρόνια! Θα έχει τη δυνατότητα νέας έφεσης, αλλά αυτή τη φορά θα είναι πολύ πιο δύσκολο να ανατραπεί.

Περίπου 2 ώρες μετά την απόφαση, ο πατέρας του Novak, Srdjan Djokovic, κατήγγειλε στη δημοσιογράφο Ksenija Pavlovic McAteer, πως ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου συνελήφθη από τις αυστραλιανές αρχές.

Είχε δοθεί εντολή από τον δικαστή της υπόθεσης, Anthony Kelly, να αφεθεί ελεύθερος o Djokovic κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της έφεσής του. Είχε μεταφερθεί λοιπόν εμπιστευτικά στα γραφεία των δικηγόρων του, στην οδό Collins στη Μελβούρνη, για να παρακολουθήσει τη δίκη.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η αστυνομική παρουσία ήταν ισχυρή και ο Djokovic συνελήφθη μετά το τέλος της δίκης, παρόλο που η πρώτη απόφαση των δικαιώνει και ακόμα εκκρεμεί η τελική απόφαση, από το Υπουργείο Μετανάστευσης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Αυστραλίας, που έχει δικαίωμα να ακυρώσει τη βίζα του χωρίς να δώσει εξηγήσεις.