Όλγα Κεφαλογιάννη-Μίνως Μάτσας: Πώς πέρασαν τις πρώτες τους γιορτές με τα δίδυμα;

233

Συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso η Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία μίλησε για τις πρώτες γιορτές που πέρασε στην αγκαλιά των διδύμων της και του συζύγου της, Μίνω Μάτσα.

Πρώτες γιορτές με τα μωράκια. Πώς ήταν; Τι άλλαξε στη ζωή και τη ψυχολογία σου, Όλγα;

Είναι ευλογία, νιώθεις πραγματική ολοκλήρωση. Είναι η μεγαλύτερη χαρά της ζωής. Αλλάζουν τα πάντα, ας μη γελιόμαστε. Μπαίνεις σε έναν κόσμο μαγικό. Η μητρότητα σε κάνει να αξιολογείς εκ νέου τις προτεραιότητας και τους στόχους σου, να επανεξετάζεις φιλοδοξίες, να βλέπεις τη ζωή με τελείως διαφορετική προοπτική. Αναθεωρείς εκ βάθρων τα πράγματα που πίστευες ότι ποτέ δεν θα μπορούσες.

Αυτό είναι το μαγικό στοιχείο, το οποίο απολαύσαμε την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Νιώσαμε πολύ διαφορετικά φέτος, κρατώντας στην αγκαλιά μας δύο μωρά! Γι’ αυτό και στολίσαμε από νωρίς το σπίτι μας με ένα μεγάλο δέντρο, με φωτάκια και μπάκες που εντυπωσίασαν τα μικρά μωρά μας. Τα πρώτα Χριστούγεννα μαζί τους θέλαμε να είναι μέσα στο φως.

Ο ρόλος της μητέρας τι «συν» και τι «πλην» φέρνει στην καθημερινότητά σου;

Η χαρά μου είναι τόσο μεγάλη που δε μπορώ να πω ότι έχω κάποιο παράπονο. Ναι, προφανώς είναι μία απαιτητική και δύσκολη περίοδος κυρίως λόγω της έλλειψης ύπνου. Εγώ έκανα και μητρικό θηλασμό και περίπου τρεις μήνες με όλη την ευχαρίστηση αλλά και τη δυσκολία που έχει.
Ευγνωμονώ, βέβαια, τον Μίνω για την απόλυτη συμπαράστασή του. Καταπληκτικός πατέρας και σύζυγος. Μου δίνει δύναμη. Με στηρίζει διαρκώς, είναι παρών με ουσιαστικό τρόπο και με κάνει να νιώθω ασφάλεια για το ότι μοιραζόμαστε τη χαρά και την ευθύνη της ανατροφής των παιδιών μας.

Τι είναι για σένα ο Μίνως Μάτσας; Γιατί τον ξεχώρισες;

Ο Μίνως είναι μία πολύ ξεχωριστή προσωπικότητα. Εκτός από το αστείρευτο ταλέντο του στη μουσική, έχει απίστευτη καλοσύνη, έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να προσεγγίζει τα πράγματα και μία μοναδική διάθεση για περιπέτεια. Η ζωή μας είναι γεμάτη μουσική, χαρά και ειλικρίνεια.

Τα παιδιά πώς μεγαλώνουν; Τους συμπεριφέρεστε ως διδυμάκια – ίδιο ντύσιμο, ίδια παιχνίδια κ.λ.π;

Τα δίδυμα μωράκια μας μεγαλώνουν βέβαια μαζί, αλλά ήδη φαίνεται ο διαφορετικός τους χαρακτήρας. Και είναι τόσο εντυπωσιακό αυτό, το πόσο ήδη ξεχωρίζουν στον χαρακτήρα τους. Γενικά, πιστεύω ότι καλό είναι να δίνεις στα παιδιά κάποιες κοινές αρχές και κατευθύνσεις, αλλά να παρακολουθείς και να προσαρμόζεις την ανατροφή τους ανάλογα με τις κλίσεις και τις δεξιότητές τους.