Με κατάνυξη & λαμπρότητα ο Καθαγιασμός των υδάτων στον Δήμο Κατερίνης (φωτο)

572

Με κατάνυξη και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκαν σήμερα στον Δήμο Κατερίνης τα Θεοφάνια. Στη Θεία Λειτουργία και στον Μεγάλο Αγιασμό των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής παρέστη ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος σε δήλωσή του αμέσως μετά το πέρας του Αγιασμού τόνισε: «Σήμερα είναι μία ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για τον Ελληνισμό, για την Ορθοδοξία. Μία ημέρα ελπίδας από την οποία αντλούμε δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της πανδημίας και γενικότερα της καθημερινότητας. Καλό φωτισμό. Προπάντων με υγεία. Χρόνια πολλά».

Στην Παραλία

Η επίσημη τελετή καθαγιασμού των υδάτων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, παρουσία του Αναπληρωτή Δημάρχου Κατερίνης Γιώργου Νταντάμη, εκπροσώπων αρχών, φορέων και συλλόγων, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης και πιστών πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Παραλία.

Η λιτανευτική πομπή που σχηματίστηκε από τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, με την προσέλευση του Ιερού Κλήρου, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης κατευθύνθηκε και κατέληξε στην προβλήτα, απ’ όπου πραγματοποιήθηκε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού. Άτομα όλων των ηλικιών βούτηξαν στα νερά για να πάρουν την ευλογία. Ο τυχερός που ανέσυρε τον σταυρό ήταν ο Ευάγγελος Μπαμπέτας από την Καλλιθέα.

Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων, αμέσως μετά το πέρας της τελετής, ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.Γεώργιος: «Χρόνια πολλά και ευλογημένα. Το Φως του Χριστού να φωτίζει όλους τους ανθρώπους. Ευχόμαστε ο Επιφανής Κύριός μας να απαλλάξει σύντομα την πατρίδα μας κι όλο τον κόσμο από την ταλαιπωρία της πανδημίας. Πάντοτε να είμαστε όλοι υγιείς και δυνατοί τόσο πνευματικά όσο και σωματικά[…]».

Σε δήλωσή του στο περιθώριο της τελετής, ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Με πνευματική ανάταση γιορτάσαμε τον Καθαγιασμό των υδάτων στον Δήμο Κατερίνης. Μία γιορτή που σηματοδοτεί  τη νίκη του φωτός απέναντι στο σκοτάδι. Ένα νέο ξεκίνημα για όλους και την ελπίδα, η οποία και στη δύσκολη αυτή συγκυρία παραμένει ζωντανή. Χρόνια πολλά, ευλογημένα & φωτισμένα!».

 

Η τελετή στην Ολυμπιακή Ακτή & στον Κορινό

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε για 21η χρονιά, η  τελετή του καθαγιασμού των υδάτων, στη θάλασσα του οικισμού της Ολυμπιακής Ακτής.

Πιο συγκεκριμένα, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Προκοπίου, σχηματίστηκε πομπή προς την παραλία, υπό τους μουσικούς ήχους της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.

Τον Τίμιο Σταυρό στη θάλασσα έριξε ο Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Σωτηριάδης, ενώ ο τυχερός που έπιασε τον σταυρό ήταν ο Νεκτάριος Καραγιάννης από την Κατερίνη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, με ιδιαίτερη λαμπρότητα τα Θεοφάνια εορτάστηκαν και στην Παραλία του Κορινού (στο ύψος του παρεκκλησίου της Αγίας Παρασκευής). Τον Σταυρό ανέσυρε ο Ιωάννης Ζουκάν από τον Κορινό.

Δείτε εδώ περισσότερες φωτο: