Ευχές Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τα Άγια Θεοφάνεια

592

Η εορτή των Αγίων Θεοφανείων είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την Ορθοδοξία, μια λαμπρή γιορτή για τον ελληνισμό. Το φως των Θεοφανείων ας φωτίσει όλους μας για το καλό της χώρας μας.

Η ημέρα αυτή είναι για τον καθένα μας μία ευκαιρία να στοχαστούμε, να επιζητήσουμε τη Θεία Φώτιση και να αναβαπτισθούμε με αξίες, ιδανικά και στόχους που θα κάνουν τη ζωή μας πιο ανθρώπινη, πιο δημιουργική, πιο φωτεινή και πιο αισιόδοξη. Που θα μας κοσμήσουν με αρετές όπως η αλληλεγγύη, ο αλληλοσεβασμός, η κοινωνική ευαισθησία και η αγάπη για το συνάνθρωπο.

Ας είναι η γιορτή των Θεοφανείων ημέρα αναβάπτισης για τη χώρα μας, το λαό και την κοινωνία μας. Ας σταθεί η αφορμή για να βρει την έξοδο από κάθε κρίση που βιώνουμε, οικονομική, υγειονομική αλλά και κρίση αξιών και να προχωρήσει φωτισμένη και εμβαπτισμένη προς την πρόοδο και την ανάπτυξη.

Με αφορμή τον Αγιασμό των Υδάτων, ας φέρουμε λίγο παραπάνω στη σκέψη μας όσους ταξιδεύουν στις θάλασσες, μακριά από την πατρίδα μας και μακριά από τις οικογένειες και τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ας στοχαστούμε τους ναυτικούς μας, όσους υπηρετούν στο Εμπορικό και στο Πολεμικό Ναυτικό, αλλά και το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, που μέσα από δυσκολίες και αντιξοότητες προασπίζονται την ακεραιότητα της πατρίδας μας, πιστοί στο καθήκον τους.

Χρόνια πολλά, καλή φώτιση, υγεία και προκοπή σε όλους!

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου