Adelaide Open: Ήττα για τη Σάκκαρη

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην Αδελαΐδα η Μαρία Σάκκαρη οδηγήθηκε σε τρια σετ και αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε, γνωρίζοντας την ήττα από τη Shelby Rogers.

525

Για δεύτερο σερί ματς η Μαρία Σάκκαρη έδωσε μια μάχη που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, αυτή τη φορά όμως δεν έφυγε νικήτρια από το court, γνωρίζοντας την ήττα από την Shelby Rogers με 7-6 (5), 2-6, 6-4.

Η Σάκκαρη, η οποία είχε μικρό χρόνο ξεκούρασης και προετοιμασίας μετά από τη γεμάτη της περσινή χρονιά που έληξε στο τέλος του Νοεμβρίου με το WTA Finals, είχε πει και πριν την εκκίνηση της νέας σεζόν πως θα το πάρει χαλαρά, μέχρι να βρει και πάλι τον καλύτερό της εαυτό.

Σίγουρα η πρώτη εβδομάδα του 2022 δεν κύλησε ιδανικά, έδωσε παρόλα αυτά δυο δυνατούς αγώνες που ξεπέρασαν τις δυο ώρες σε διάρκεια. Τη Δευτέρα είχε κερδίσει την Tamara Zidansek, σήμερα ωστόσο δεν κατάφερε να φύγει με τη νίκη από το court ενάντια στην Rogers, που κέρδισε το πολύ κρίσιμο 1ο σετ στο tie-break, αφού επέστρεψε από break πίσω στο 3-4 και αφού έσβησε διπλό break point στο 4-4, 15-40.

Η Αμερικανίδα στη συνέχεια προηγήθηκε με 2-0, με τη Σάκκαρη να μην το βάζει κάτω, παρά τις χαμένες ευκαιρίες και την άσχημη τροπή που πήρε το παιχνίδι, αφού ενώ έδειχνε να έχει τον έλεγχο στο 1ο σετ, ξαφνικά έμεινε πίσω με σετ και με break.

Παρόλα αυτά η 26χρονη Ελληνίδα ανέβασε το επίπεδό της κατακόρυφα τα επόμενα λεπτά και κέρδισε 6 games στη σειρά, για να κατακτήσει το 2ο σετ με 6-2 και να στείλει το παιχνίδι σε 3ο σετ.

Εκεί η Rogers έκανε πρώτη το break για το 3-2, αλλά η Σάκκαρη και πάλι είχε απάντηση και ισοφάρισε σε 3-3, ενώ κράτησε και το σερβίς της στο 7ο game, για να περάσει μπροστά με 4-3. Η 29χρονη Αμερικανίδα, Νο.40 στον κόσμο, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και έκανε νέο break στο 9ο game, ανακτώντας το προβάδισμα στο 5-4. Στη συνέχεια είχε ένα καλό game από τη γραμμή του σερβίς και “σφράγισε” τη μεγάλη νίκη, έπειτα από 2 ώρες και 18 λεπτά παιχνιδιού.

Στα προημιτελικά, η Rogers θα αντιμετωπίσει την Elena Rybakina, No.7 στο ταμπλό, που απέκλεισε τη Marie Bouzkova με 6-3, 6-4.

Να σημειωθεί πως εκτός από τη Σάκκαρη, που ήταν στο Νο.3 του ταμπλό, εκτός 8άδας έμεινε και η Aryna Sabalenka, No.2 στο ταμπλό, που ηττήθηκε στην πρώτη της αναμέτρηση στη σεζόν από την Kaja Juvan, με 7-6 (6), 6-1.