Μόνο λόγια είναι οι κομμουνιστές και το ΚΚΕ ….?

499

Του Παναγιώτη Σαββίδη,

Τι κάνει το ΚΚΕ  μέσο των μελών και στελεχών του σε αυτές τις συνθήκες της οικονομικής και πολιτικής ζωής?

Αυτό που δεν κάνει σίγουρα είναι να λέει στο λαό ψηφίστε μας για να σας σώσουμε, αυτό δηλαδή που επικαλούνται όλα τα υπόλοιπα κόμματα αστικής κοπής με τις γνώστες μετέπειτα συνέπειες.

Το ΚΚΕ λέει ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό και αξιώνει την ενδυνάμωση του για αυτό ακριβώς τον σκοπό, αμφισβητώντας την στρατηγική της καπιταλιστική ανάπτυξη.

Σε αυτή την κατεύθυνση δρα καθημερινά με όλες του τις δυνάμεις, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας με τα  μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα, που είναι προϋπόθεση για την ριζική κοινωνικοπολιτική ανατροπή, για να απελευθερωθεί ο λαός από τον φαύλο κύκλο της ανέχειας, της σχετικής ή απόλυτης φτώχειας, της ανασφάλειας, της αβεβαιότητας και εκμετάλλευσης.

Αυτή την πολιτική μόνο το ΚΚΕ την έχει γιατί είναι το μόνο κόμμα που πιστεύει στην δύναμη της οργάνωσης του εργατικού – λαϊκού κινήματος και δρα μέσα σε αυτό.

Βλέπει κανείς άλλα κόμματα να ενδιαφέρονται για την κατάσταση των σωματείων, των συνδικάτων, των φορέων του λαϊκού – νεολαιίστικου  κινήματος, να ανησυχεί για αυτό, να νοιάζεται για τον βαθμό οργάνωσης του λαού και της νεολαίας?

Τουναντίον έχουν βάλει το χεράκι τους εδώ και χρόνια με τους ανθρώπους τους, που τους «προικίζουν» με προνόμια και με άλλες διευκολύνσεις, με στόχο να αποδιοργανώσουν κάθε οργανωμένη έκφραση του λαού, το συνδικαλιστικό κίνημα, να απαξιώσουν τα πάντα, για να μην βρίσκει ο λαός κανένα καταφύγιο υποστήριξης και ελπίδας για να τους αντιπαλέψει.

Είναι αυτό μια διαφορά του ΚΚΕ με Τα άλλα κόμματα ? Είναι.

Άρα δεν είναι όλοι το ίδιο που τσουβαλιάζουν εσκεμμένα για να συγκαλυφθεί η στρατηγική σύμπλευση όλων των αστικών κομμάτων παρά τις επιμέρους διαφορές τους, με μόνο το ΚΚΕ να έχει στρατηγική αμφισβήτησης και ανατροπής που καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Καθαρές κουβέντες, λόγια σταράτα από το ΚΚΕ από τα μέλη και τα στελέχη του που λένε και εξηγούν ότι ο καπιταλισμός είναι σύστημα παρωχημένος, ιστορικά ξεπερασμένος και μόνο πόνο, εξαθλίωση, δυστυχία και πολέμους δίνει στους λαούς.

Σε αυτή την κατεύθυνση οι κομμουνιστές  κάνουν πράξη αυτά που λένε, ώστε με τη πολιτική τους να δημιουργούν ρήγματα στο σάπιο σύστημα μέχρι την ανατροπή του.

Με καθημερινή δράση μέσα στο κίνημα, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς οι κομμουνιστές χωρίς να κρύβουν την στρατηγική του  συμπορεύονται μαζί με τον λαό για πάλη και αγώνα.

Αλλού τα καταφέρνουν καλύτερα αλλού θέλει ακόμα πολύ δουλειά.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να οργανωθεί και να παλέψει, να αμφισβητήσει και να ανατρέψει πολιτικές, να διεκδικήσει αιτήματα που να ανταποκρίνονται  στις σύγχρονες ανάγκες του, για να στέκεται όρθιος με αξιοπρέπεια και όχι με σκυμμένο το κεφάλι.

Όρθιοι και με περηφάνια μπορούν να στέκονται οι εργάτες της «Cosco», οι ταχυδιανομείς της e – food, οι εργάτες της ναυπηγοεπισκευαστικής Περάματος που σήκωσαν ανάστημα στην μεγαλοεργοδοσία και στις κυβερνητικές πολιτικές, ανέτρεψαν καταστάσεις δείχνοντας την δύναμη του οργανωμένου εργάτη.

Σε αυτούς του αγώνες οι κομμουνιστές πρωτοστάτησαν, πρωτοπόρησαν, ενέπνευσαν, πορεύτηκαν μαζί με τους συναδέλφους τους, έδωσαν αγωνιστική  πνοή στην δύσκολη στιγμή, αντοχή να συνεχίσουν, κουράγιο, πάλεψαν, νίκησαν , συνεχίζουν.

Αυτό κάνουν οι κομμουνιστές, το ΚΚΕ, έτσι αλλάζει η λαϊκή συνείδηση που την θέλουν φοβισμένη και υποταγμένη,  έτσι χειραφετείται ο εργαζόμενος από την αστική πολιτική, την αστική ιδεολογία, απεγκλωβίζεται από αυταπάτες, ψευδαισθήσεις, από προκαταλήψεις και ψέματα.

Ο λαός μπορεί να συμπορευτεί με τους κομμουνιστές μέσα στο κίνημα, στα σωματεία,  στην αγωνιστική δράση και ας μην συμφωνεί σε όλα με τους κομμουνιστές, με όλες τις θέσεις του ΚΚΕ.

Μπορούν να συμφωνήσουν ότι πρέπει να οργανωθούν και να βάλουν εμπόδια στις πολιτικές του κεφαλαίου και της ΕΕ που θέλει φθηνούς εργαζόμενους να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα, ιδιωτικοποιημένους όλους τους τομείς της δημόσιας και κοινωνικής ζωής, μετατρέποντας σε εμπορεύματα κοινωνικά αγαθά όπως την υγεία, την παιδεία, την ασφάλιση, την πρόνοια, κα.

Αυτή η πολιτική πλήττει συνολικά τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα ανεξαρτήτως τι ψηφίζουν γιατί αποτελεί στρατηγική του κεφαλαίου που στηρίζουν όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ δεν μασάει τα λόγια του ούτε κρύβεται πίσω από αυτά για αυτό το πολεμούν ανορθόδοξα, με ψέματα, συκοφαντίες και λάσπες.

Καλεί τον λαό σε κοινή συμπόρευση, αγώνα και δράση.

Στην αντεπίθεση και την κοινωνικοπολιτική ανατροπή βρίσκεται η προοπτική γιατί μόνο ο λαός  μπορεί να σώσει τον λαό.