ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ: Δέκα χρόνια προσφοράς στους νέους

987

Συμπληρώθηκε μια δεκαετία διοργάνωσης της “Διεθνούς Νεανικής Συνάντησης Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού” που υλοποιείται από τον Οργανισμό ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ.

Κατά τη διάρκεια αυτή συμμετείχαν στις εκδηλώσεις ομάδες νέων από όλη την Ελλάδα και από χώρες της Ευρώπης, Ασίας, Αφρικής και Αυστραλίας οι οποίες παρουσίασαν στις γλώσσες τους αρχαίες Ελληνικές τραγωδίες, έργα των χωρών τους αλλά και μουσικές χαρακτηριστικές συνθέσεις της κουλτούρας των λαών τους. Παράλληλα οργανώθηκαν αθλητικές συναντήσεις αρχαίων κλασσικών αθλημάτων.

Τα ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ τελούνται με την αιγίδα πολλών Υπουργείων (Παιδείας, Εθνικής Άμυνας. Εσωτερικών κλπ.), της UNESCO και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, διοργανώθηκαν εκπαιδευτικές συναντήσεις, επιμορφωτικά σεμινάρια και επιστημονικά συνέδρια. Έγιναν χορηγίες ηλεκτρονικών υπολογιστών σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι δράσεις του Οργανισμού ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ θα συνεχιστούν σε συνεργασία με πανελλήνιους θεσμούς που θα ανεβάσουν τον αριθμό των συμμετεχόντων πάνω από εκατό χιλιάδες νέους σε ειδικό χώρο που παραχώρησε στον Οργανισμό ο Δήμος Δίου-Ολύμπου.

Οι πολυσχιδείς δράσεις του Οργανισμού αποτυπώνονται σε ειδικό Λεύκωμα που εκδίδεται σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Πιερίας.