Ας γίνουν πράξη οι προσδοκίες

343

Του Ηλία Χρυσικού*

Αισίως μπήκαμε στο 2022. Από χθες ανοίξαμε ένα νέο βιβλίο ενός νέου χρόνου, έτοιμο να δεχτεί μία νέα ιστορία.

Μία ακόμα χρονιά έφυγε, μία άλλη ήρθε και ο χρόνος κυλά, είτε υπέρ μας, είτε κατά μας.

Όπως φαίνεται, ο χρόνος δεν αλλάζει τα πράγματα γύρω μας και όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας, “μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει”.

Πάντως η αίσθηση παραμένει ίδια.

Και επειδή μιας συχνά – πυκνά θυμάμαι τις παροιμιώδεις φράσεις της κοινωνίας μας, ας θυμηθούμε και μια που την αναπολούμε στις αρχές κάθε νέου χρόνου: “κάθε πέρσι και καλύτερα”.

Και επειδή βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις προκλήσεις της νέας χρονιάς, ο καθένας μας θέτει στόχους και ξεκινά την υλοποίησή τους.

Όμως αλήθεια, ποιες προσδοκίες έχουμε από το νέο έτος;

Θα πάρουμε πίσω την χαμένη ελπίδα, το χαμόγελο, την περηφάνια και την αξιοπρέπεια ;

Δυστυχώς το ξεκίνημα της νέας χρονιάς βρίσκει την κοινωνία μας στο έλεος της “καταιγίδας Omicron”, που ανέβασε τα ημερήσια κρούσματα πάνω από τις 40.000 και ποιος ξέρει που θα φτάσουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αυτό σημαίνει ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο και παρά το γεγονός ότι είναι πλέον θέμα ελάχιστων ημερών, -για να κυριαρχήσει απόλυτα και στη χώρα μας η λιγότερο επικίνδυνη μετάλλαξη-, πολλοί άνθρωποι θα εξακολουθήσουν να ταλαιπωρούνται, όπως και να πεθαίνουν από τον κορoναϊό, χωρίς κανείς να μπορεί να εγγυηθεί ότι το σύστημα υγείας θα αντέξει ως το τέλος.

Με την ανατολή του 2022, διδαχθήκαμε πως το σημαντικότερο απ΄ όλα είναι η υγεία.

Και επειδή έχουμε ανθρώπους δίπλα μας που ν΄ αγαπάμε και να μας αγαπούν, εύχομαι το 2022 ως άνθρωποι να γίνουμε σοφότεροι.

Να μάθουμε να εκτιμούμε αυτά που έχουμε και ως κοινωνία να γίνουν πράξη οι προσδοκίες μας.

Ας γίνουμε λοιπόν το “μολύβι”, που θα γράψουμε χαρούμενες εμπειρίες, ευτυχισμένα γεγονότα και εκπληρωμένες επιθυμίες.

Χρόνια καλά και ευλογημένα !!!

 

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος – δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση Ν. Πιερίας 92,2 στα fm & αρθρογράφος του pierianews.gr