Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας: Απαιτούμε την άμεση συνταγογράφηση των μοριακών τεστ -Δωρεάν PCR για όλους τους πολίτες!

414

Πρέπει να απαιτήσουμε την άμεση συνταγογράφηση των PCR tests, την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την πρόσληψη προσωπικού.

Όσο θα αυξάνουν τα κρούσματα και η διασπορά της ΟΜΙΚΡΟΝ, τόσο θα αυξάνονται και οι ανάγκες για PCR tests. Η εικόνα που αντικρίζουμε τις τελευταίες ημέρες έξω από τα επείγοντα από τον κόσμο που περιμένει για PCR ή να εξεταστεί είναι απελπιστική.

Είναι αδιανόητο να υπάρχουν αυτές οι δύο επιλογές για PCR test:

1. H ταλαιπωρία της αναμονής στα λιγοστά Κέντρα Υγείας

2. Tο δυσβάστακτο κόστος για τις περισσότερες οικογένειες στα ιδιωτικά κέντρα

Πρέπει να απαιτήσουμε την συνταγογράφηση των PCR, την αύξηση των Kέντρων Υγείας και την άμεση ενίσχυσή τους με προσωπικό.

Με την Όμικρον να επελαύνει και να σαρώνει στο πέρασμά της, το testing, κυρίως μέσω του πολύ αξιόπιστου μοριακού ελέγχου, αποκτά κομβική σημασία. Το κόστος του, όπως όλοι ξέρουμε, είναι μεγάλο για το μέσο Έλληνα ενώ και η διάθεσιμότητά του, λόγω της τεράστιας ζήτησης, θα αρχίσει πλέον να τίθεται εν αμφιβόλω.

Ήδη πολλοί αισχροκερδούν με την κυβερνητική ανοχή! Όχι μόνο με τις μάσκες αλλά και με τα εν πολλοίς αναξιόπιστα rapid test τα οποία αγοράζονται μερικά λεπτά και πωλούνται έως και 10 ευρώ.

Ας εκμεταλλευτούμε τη δύναμη του διαδικτύου και ας το απαιτήσουμε μαζικά: Δωρεάν PCR tests για όλο τον κόσμο!